25 January 2019

CHEF WAN: "SEPONDAN PUN, SAYA JUGA YANG HARUMKAN NAMA NEGARA"


"Sibuk di luar sana orang asyik nak mengaib kan saya yg mengata kan saya ni Pondan dan Bapok Tua! Dari zaman kanak 2 lagi saya dah lali dan masak dengan label ini. Sampai dah kawin, beranak pinak sehingga bercucu pun saya masih di Pondan kan!

"So I have hired an instructor nak keras kan mana yang lembek hari ini! Lepas tu mana orang yg masih lagi tak puas hati dengan kepondanan saya ini boleh la kasi hantar bini atau adik mereka semua for me to kasi test satu round mau tengok Pondan ke tidak Chef Wan ini!

"Kau semua nak sangat mai aku kasi kan! Sejak bila depa nampak i main jubok bapak mereka pun? Sepondan saya ni pun saya juga yang mengharum kan nama negara sekian lamanya.

"Berkorban untuk seisi keluarga dan masyarakat selama ini yang mana some of them yang menghina dan mengutuk saya pun tak mungkin melakukan apa yg saya sudah usaha kan selama hidup saya ini," tulis Cef selebriti terkemuka Malaysia, Cef Wan yang mengakui sudah lali dan masak dengan perkataan itu kerana sejak kecil lagi beliau digelar dengan nama sedemikian.

Klik untuk gambar besar


Menerusi perkongsian di laman Instagram, Chef Wan atau nama sebenarnya Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali memberitahu orang ramai masih menggelarnya pondan walaupun beliau sudah berkahwin, mempunyai anak dan kini sudah bercucu.

Biarpun ramai yang menghinanya, namun beliau berbangga kerana telah mengharumkan nama Malaysia di mata dunia. Dalam pada itu, beliau berkata netizen yang mengutuknya tidak sepatutnya mengaibkannya sebegitu. Ujarnya lagi, netizen yang menghinanya perlu cermin diri mereka terlebih dahulu.

"These people should be ashamed of themselves and pergi la suluh cermin masing2 pun yang ada hidup mereka cuma kais pagi makan pagi dan kais petang makan petang!

"Rezeki mereka Allah sempit kan kerja hati mereka yg hitam suka mengaib dan melakukan penganiayaan dan kezaliman keatas manusia yang lain!"Itu pun masa ada yang tak boleh melihat kesilapan masing2 yang di jatuhkan Allah kelembah penuh penghinaan. And they need to preach me?

"Please la kan CW is not those Rats from the gutters that loved to dwell on those garbarge pun! They think by insulting me they will get the ugly side of me unfortunately they were dead wrong!

"I can be still cool about it and even make fun of them balik all this disgusting idiots out there! What say u?," katanya lagi.

Terdahulu, Che Wan dikatakan mengeluarkan kenyataan mahu menampar DS Najib. Bagaimanapun, Chef Wan telah pun membuat permohonan maaf terhadap bekas Perdana Menteri itu dan mengakui kenyataan itu dibuat dalam keadaan marah.


www.myartis.com / Sumber: Rotikaya & Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: