14 January 2019

JUARA DEWI REMAJA 2018/2019 - HANEESYA HANEE TEPATI RAMALAN


Seperti yang dijangka dan tepati ramalan ramai, pelakon dan model, Haneesya Hanee dinobatkan sebagai juara Dewi Remaja 2018/2019 selepas melepasi pelbagai halangan dan cabaran.

Gadis manis berusia 18 tahun itu berjaya menewaskan empat finalis lain iaitu Affie Rania, Anna Jobling, Tia Sarah dan Sherin Amiri di episod akhir pencarian Dewi Remaja 2018/2019.

Bagi gelaran naib juara pula disandang oleh Tia Sarah, manakala Sherin Amiri pula berada di tempat ketiga. Peserta Anna Jobling menduduki tempat keempat dan Affie Rania berpuas hati di tempat kelima.

Selain itu, gelaran Dewi Favorite dan Dewi Inspirasi turut diberikan di episod akhir ini. Gelaran Dewi Favorite yang dipilih peminat menerusi laman web majalah Remaja disandang oleh Arena Iman.

Klik untuk gambar besar


Peserta dari Kelantan, Aween Ismail yang terpaksa menarik diri kerana masalah kesihatan berjaya menyandang gelaran Dewi Inspirasi.

Hadiah disampaikan oleh pemenang Dewi Remaja 2014/2015, Raysha Rizrose, Datuk Hans Isaac dan Editor Remaja, Faiz Aiman.

Di episod akhir ini, pelakon dan penerbit Datuk Hans Isaac bertindak selaku ketua juri manakala pengacara tersohor, Datuk Aznil Nawawi dan alumni Dewi Remaja 2009/2010, Neelofa bertindak selaku juri jemputan.

Diacarakan oleh Scha Alyahya, pencarian Dewi Remaja 2018/2019 ditayangkan setiap Ahad, jam 10.30 malam bermula 25 November.


www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak, Media Hiburan & Hlive


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: