10 February 2019

ANAK KEDUA LANA NODIN BAKAL DIBEDAH, ALAMI MASALAH INJAP PADA JANTUNG


Pada Isnin ini, anak kedua kepada pelakon Lana Nodin iaitu William Daud Mckienzie bakal menjalani pembedahan jantung kerana masalah injap (Aortic Stenosis).

Menurut Lana, disebabkan itu juga dia jarang berkongsi gambar atau perkembangan William kepada peminat. Kata pemilik nama sebenar Mazlina Hasan Nodin, masalah dialami anaknya membabitkan injap aorta yang sempit dan akan memberi bebanan ke atas ventrikal kiri.

"Saya serba salah apabila ada yang bertanya mengenai William, ini kerana situasi kesihatannya. Begitupun tumbesaran William sangat positif apabila berat badannya naik dari 4 kilogram (kg) kepada 6 kg kini.

"William perlu diberi perhatian lebih terutama di dalam menjalani aktiviti harian, di mana dia perlu mengelakkan aktiviti lasak atau berat.

"Kalau pembedahan tidak dilakukan bimbang jantungnya harus bekerja keras dan apabila usia meningkat dia bakal mengalami masalah jantung bengkak," katanya.

Tuturnya lagi, dia berkongsi masalah kesihatan yang dialami William, selain untuk menjelaskan kepada peminat mereka juga tidak menagih bantuan atau derma.

Klik untuk gambar besar


"Kalau ada yang mahu membantu, terima kasih saya ucapkan. Tetapi sebaiknya wang itu disalurkan ke tabung bantuan IJN kerana ada ramai lagi bayi dan kanak-kanak yang memerlukan bantuan anda.

"Pada saya apa yang diperlukan daripada anda semua adalah doa supaya anak selamat menjalani pembedahan Isnin nanti," katanya.

Dalam waktu sama, Lana turut memberitahu memandangkan situasi kesihatan William tidak menentu, dia sekeluarga akan menetap lebih lama di sini.

"Saya bersedia untuk kembali bekerja. Kepada mana-mana produksi atau pengarah yang mahu melamar, mereka boleh terus menghubungi saya," ujarnya.

Untuk makluman, Lana dan suaminya David Mckinzie atau nama Islamnya, Muhd Daud mula mendirikan rumah tangga pada tahun 2015 dan dikurniakan dua orang cahaya mata yang diberi nama Gia Quinn Mckinzie dan William Daud Mckienzie.


www.myartis.com / Sumber & foto: Harian Metro & Instagram Lana Nodin


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: