16 April 2019

ULAS FOTO 'KURANG SOPAN' DI KONSERT - UYAINA DISAHKAN SAKIT JANTUNG


Terkejut apabila doktor mengesahkan dia mempunyai masalah pada jantung, pengacara dan pelakon Uyaina Arshad, 26, berkata, pada mulanya dia menganggap keletihan yang sering dialami adalah disebabkan masalah tekanan darah rendah.

"Sebelum ini saya memang kerap pengsan dan baru-baru ini juga saya ditahan wad sebab mengalami masalah tekanan darah rendah.

"Tapi pada mulanya, saya ingatkan itu sahaja namun bila pakar kardiologi membuat pemeriksaan jantung, saya disahkan menghidap sakit jantung.

"Memang terkejut dan tak sangka saya ada masalah jantung sebab sedangkan selama ini saya okey sahaja," katanya yang mendapatkan rawatan di hospital swasta Petaling Jaya pada 12 Mac lalu selama tiga hari.

Klik untuk gambar besar


Tambah pengacara program Wanita Hari Ini (WHI) itu, dia pada awalnya tidak dapat menerima hakikat kerana memikirkan selepas ini tidak dapat lagi melakukan aktiviti sukan lasak.

"Saya memang tak dapat terima hakikat bila mula-mula dapat tahu saya ada sakit jantung. Yela, saya ini seorang yang aktif.

"Sedih bila memikirkan selepas ini saya dah tak dapat nak melakukan aktiviti seperti sukan lasak. Tapi nak buat macam mana, saya kena terima juga," ujarnya.Dalam pada itu, Uyaina mahu membiarkan sahaja kecaman netizen mengenai foto dia meletakkan kaki di kepala kerusi ketika menonton konsert Ed Sheeran di Stadium Bukit Jalil pada Sabtu lalu.

Jelas Uyaina, dia tidak meletakkan kaki di atas kerusi tersebut sepanjang konsert berlangsung namun hanya sebentar untuk bergambar.

"Saya letakkan kaki di atas kerusi itu sebab untuk bergambar saja. Tapi tak sangka netizen jadikan isu untuk diperkatakan.

"Sekarang ini, saya tak boleh berada di dalam keadaan tertekan. Sebab itu, saya hanya biarkan sahaja kecaman dan kritikan itu," tuturnya.
www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Uyaina Arshad


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: