18 October 2019

ISU AMARAN 'SIHIR' - REMY ISHAK AKUI 'BERUBAT', BAKAL JUMPA PSIKIATRI


"Keadaan ini merumitkan dan saya tak tahu apa yang sedang berlaku pada diri saya sendiri. Sejak beberapa minggu lalu saya sedar saya telah melakukan perkara yang bukan atas kehendak sendiri. Hati tak gembira, suka bersendirian, susah membuat keputusan dan saya tidak mahu keluar rumah.

"Pada masa sama saya mood swing, rasa sedih amat sangat, mula berfikir negatif, cepat marah dan tak nak keluar rumah sebab takut naik angin. Tetapi apabila tinggal di rumah saya akan rasa sedih sangat, perasaan itu bercelaru," demikian kata pelakon Remy Ishak menerusi rakaman video IG Live di Instagramnya pagi tadi.

Remy akhirnya tampil mendedahkan situasi sebenar yang berlaku pada dirinya. Kata bintang filem 'Sangkar itu', pada mulanya dia menganggap dirinya berdepan masalah depresi hingga enggan keluar dari rumah. Ekoran situasi berkenaan, Remy akui mula mengambil ubat-ubatan untuk bertenang dan relaks. Namun, atas nasihat kenalan dan keluarganya, Remy akhirnya bersetuju untuk melakukan rawatan daripada kaedah perubatan Islam.

"Keluarga saya sudah lama perasan perubahan saya dan mereka nasihatkan saya untuk berjumpa ustaz. Kemudiannya saya berjumpa seorang ustaz dan menerusi bacaan ayat al-Quran dan surah Rukyah, tiba-tiba ada satu benda kawan badan saya. Saya pun terperanjat! Tetapi saya tak boleh bercakap."Saya tak boleh bergerak, badan saya seperti terkunci dan benda itu mengawal diri saya. Dia mula menangis, selepas itu dia gelak dan mengilai panjang. Apabila berubat dan saya sendiri sedar serta dapat rasakan ada tenaga lain kawal dan mula bercakap, semua pandangan mengenai saya depresi hilang," tambahnya.

Bagaimanapun, sesi IG Live itu ditangguhkan Remy dan pelakon itu berjanji akan berkongsi kisah selanjutnya nanti. Dalam sesi sama, Remy juga bakal bertemu dengan pakar psikiatri bagi mendapatkan pandangan secara sudut perubatan moden.

Malam tadi Remy tampil memuatnaik posting menerusi ruangan Instastories peribadinya bercakap mengenai sihir: "Aku dah tahu semua benda yang kau dah buat. Kalau ada perkara buruk jadi pada keluarga melibatkan sihir, aku tahu apa patut buat," tulis Remy memberikan amaran dan juga memuatnaik gambarnya memegang senaskhah al-Quran sambil membaca surah Asy-Syams yang merujuk pada bacaan ayat bagi mengelak diri dikhianati.
www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: