14 January 2020

NABILA PERSOAL BALQIS CARI DUIT, KENAPA IBU BAPA TIDAK BEKERJA?


Sejak pelakon cilik Puteri Balqis muncul dalam rancangan 'Bersamamu' TV3, kisah hidupnya yang berubah sepenuhnya selepas dia disahkan mempunyai penyakit hati mendapat perhatian ramai netizen. Menerusi rancangan tersebut, Balqis berkongsi keperitan hidup yang dilaluinya sehingga terpaksa ikat perut selama beberapa hari dan terpaksa menjual buku puisi yang ditulisnya sendiri di jalanan bersama ibunya demi kelangsungan hidup.

Rata-rata netizen memberi kata-kata semangat kepada Balqis untuk terus tabah menghadapi segala ujian. Terbaru, pelakon Nabila Huda atau lebih mesra dengan panggilan Abil, mempersoalkan mengapa Balqis yang sedang sakit terpaksa berjalan di sekitar Kuala Lumpur untuk mencari sumber pendapatan? Dia tertanya-tanya mengapakah kedua ibu bapa Balqis yang sihat tubuh badan, mempunyai kemampuan untuk bercakap serta berjalan dengan sempurna tidak bekerja?

Malah, ketika dipersoal oleh netizen tentang di mana orang atau rakan artis yang pernah bersama dengan Balqis satu ketika dahulu, ketika dia di puncak populariti, Nabila menjawab bahawa mereka sentiasa ada, sedia membantu dan pernah membantu.

Terdahulu, meskipun dilanda dugaan yang berat, Balqis berkata perubahan hidup secara tiba-tiba itu cukup indah kerana Tuhan tidak mahu mereka lupa diri. Dia tidak mengimpikan kehidupan mewah, cukup jika dapat bersama dengan ibu tersayang meneruskan hidup dan berharap agar dapat sembuh seperti sedia kala.

Klik untuk gambar besarwww.myartis.com / Sumber & foto: Beautifulnara & Instagram Nabila Huda


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: