08 January 2020

SERAH JODOH PADA ALLAH - NASHA AZIZ MAHU JAGA IBU KANDUNG & IBU ANGKAT


Nama Nasha Aziz sudah lama kita tidak dengar dan kini tampil dengan filem terbaharu, 'Talbis Iblis' arahan Kabir Bhatia terbitan Infinitus Productions. Filem seram tersebut yang turut dilakonkan oleh Zul Ariffin, Azira Shafinaz dan ramai lagi itu dijangka bakal ditayangkan penghujung tahun ini.

Ditanya mengenai pasangan hidupnya, pelakon dan model itu berkata, dia menyerahkan soal jodoh kepada Yang Maha Esa kerana mahu memberi komitmen serta fokus terhadap dua ibu tersayang yang memberinya ruang untuk berbakti kepada orang tua.

"Allah lebih mengetahui yang mana terbaik untuk diri saya. Saya rasa pada masa sama, kenapa saya masih belum jumpa mana-mana atau sesiapapun jodoh saya kerana saya mempunyai dua ibu yang 'single' sekarang. Bapa saya keduanya sudah pun meninggal dunia.

Klik untuk gambar besar


"Jadi kedua ibu (ibu kandung dan ibu angkat) mereka seorang... Jadi anak yang tinggal dan masih solo ialah saya. Sayalah tempat mereka isi masa dan meluah perasaan. Malah ada ketikanya mereka sering berkongsi mengenai program drama terbaru memandangkan rumah saya tiada televisyen.

"Jadi mereka ada orang yang boleh dibawa bersembang. Saya rasa itulah anugerah, rezeki dan 'jodoh' saya bersama ibu-ibu saya. Kita memang kadang ada bercadang-cadang, akan tetapi kalau bukan izin Allah, kita tak akan dapatnya juga. Apa pun, kena mohon padaNya. Dia lebih mengetahui apa yang sesuai dengan kehidupan kita. Apa yang saya nampak, jodoh saya sekarang bersama ibu-ibu saya," katanya jujur.

Nasha pada masa sama turut mengakui, kedua ibunya yang kini sudah mencecah usia lewat 60-an, memerlukan perhatian sewajarnya dari insan bergelar anak: "Seronok dengan adanya anak-anak buah di sisi. Mereka sudah jadi seperti sebahagian dari keluarga saya. Saya 'auntie' yang single, kalau mereka perlukan saya siang dan malam saya sentiasa ada untuk mereka."Kita sendiri ada adat dan juga adab, meski saya sendiri tidak berapa arif mengenai institusi suami isteri, andai mereka berkahwin dan mempunyai suami, isteri perlu melebihkan suami. Lalu saya berfikir, nampak tak tak di sini mengenai apa yang Dia anugerahkan kepada saya.

"Kalau saya ada suami, sudah tentu saya akan kurang masa dengan kedua ibu saya yang masih ada. Kalau saya pun sudah berumur, mereka apatah lagi. Mereka tentunya dalam keadaan yang uzur, itulah fitrah dan mereka perlukan penjagaan yang lebih. Mereka lebih sensitif dan perlukan perhatian. Kena jaga mereka sebagaimana mereka jaga kita dulu.

"Itulah anugerah tertinggi yang saya perolehi dan sebab itulah doa saya pada Allah, apa pun saya serahkan jiwa raga kepadaNya. Biarlah Dia tentukan jiwa saya pada siapa. Dia lebih mengetahui dan tentukan segalanya," jelas Nasha yang turut mendoakan kesejahteraan buat semua insang disayangi.


www.myartis.com / Sumber & foto: Media Hiburan & Instagram Nasha Aziz


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: