18 February 2020

DIPERCAYAI SUSPEK KEHILANGAN RM200K - A. AIDA LARANG MAS KHAN BERLAKON


Produser Datuk A. Aida meluahkan rasa kecewa terhadap Mas Khan yang turut berlakon dalam filem terbaharu terbitannya 'Ratu Kala Jengking Puteri Keranda' dan melarang pelakon itu berlakon dalam filem atau drama terbitannya.

A. Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang berkata, larangan itu dibuat berikutan dia sudah hilang kepercayaan terhadap Mas Khan kerana dipercayai menjadi suspek berhubung kehilangan wang pelaburannya berjumlah kira-kira RM200,000.

""MAS KHAN...? Oh tidak! Dia tidak akan dapat apa-apa peluang berlakon daripada saya lagi! Saya tidak percaya dia lagi. Wang pelaburan saya lesap kerana dia dipercayai suspek dalam kehilangan wang itu. Saya dah arahkan pihak produksi agar jangan berurusan dengan dia lagi," jelasnya.

Justeru kata penerbit A. Aida Production ini, aktor tersebut tidak diundang untuk menyertai sebarang promosi termasuk tayangan perdana filem Ratu Kala Jengking Puteri Keranda yang akan diadakan pada Selasa.

Filem itu akan menemui penonton pada 27 Februari ini. Selain Mas Khan, 26, pelakon lain yang turut membintangi filem itu ialah Nadia Brian, Datuk Fizz Fairuz, Amar Asyraf, Eyra Hazali, Octovia Manrose, Dayang Areeda, Aprena Manrose dan Firman Siagan.

Klik untuk gambar besar


Ujar A. Aida, tiada kecacatan terhadap filem itu jika Mas Khan tidak hadir atau terlibat dalam sebarang promosi yang dijadualkan kerana pihaknya mendapat sokongan daripada pelakon lain: "Tak akan ada kecacatan kalau dia (Mas Khan) tiada sekalipun, filem saya ni ada 30 orang pelakon gred A," ujarnya.

Untuk rekod, pada Ogos 2019, seramai tiga orang telah dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya, bagi membantu siasatan berhubung kehilangan wang pelaburan A. Aida. Selain Mas Khan, individu lain ialah bekas suami A. Aida iaitu Ariff Aziz dan seorang lagi lelaki iaitu teman Mas Khan. Hasil siasatan pihak polis mendapati terdapat asas untuk mendakwa Mas Khan berhubung kejadian itu.

Dalam pada itu Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner, Noor Azmi Yusoff yang dihubungi pada Isnin mengesahkan suspek telahpun dituduh di mahkamah beberapa bulan lalu: "Dia sudah dituduh di mahkamah dan sekarang hanya menunggu masa untuk dibicarakan," katanya.

Menurut Noor Azmi, suspek dituduh mengikut Seksyen 379 Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dijatuhi hukuman penjara maksimum tujuh tahun atau dengan denda atau kedua-duanya sekali. Sebelum ini A. Aida mendakwa kehilangan lebih RM200,000 dalam bentuk pelaburan menerusi dua transaksi di luar pengetahuannya.
www.myartis.com / Sumber & foto: mStar, Instagram Mas Khan & Datuk A. Aida


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: