14 February 2020

HANA: "DAH TAK BOLEH TERUSKAN" - PU ABU: "DOA BAIK-BAIK BUAT KAMI"


Sebelum ini, rumah tangga Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan sekali lagi menjadi bualan ramai selepas isterinya, Hana Azraa mendedahkan pendakwah bebas itu curang lagi dan turut mendedahkan foto seorang wanita yang didakwa sebagai skandal terbaru suaminya. Bagaimanapun, PU Abu menafikan dakwaan tersebut dan mengatakan ia adalah spekulasi semata-mata.

Terbaru, Hana memberitahu dia dan suami sudah sepakat untuk membawa haluan masing-masing dan mereka dalam proses bercerai kerana tidak ada lagi persefahaman: "Berkaitan hubungan di hujung tanduk, apa yang boleh saya cakap ialah kami bagi kedua belah pihak sudah sepakat nak bawa haluan masing-masing. Dah tak boleh nak diteruskan lagi kot dan lebih baik bawa haluan sendiri. Jodoh kami tak lama, sebab dah tak ada persefahaman," tuturnya.

Tambah Hana lagi, isu rumah tangganya itu bukan lagi satu perkara baharu dan mengakui sudah mulai jemu dan muak dengan keadaan tersebut: "Isu dihadapi kami ini, sejujurnya bukan baru lagi. Saya dah hadap lama hingga jadi jemu dan muak. Untuk saya terus bertahan lama-lama pun rasanya tak perlu lagi. Tak boleh menjana apa-apa pun untuk saya dan anak-anak. Lebih baik, kita bangun je la," katanya.

Klik untuk gambar besar


Sudah lali dengan kecaman netizen, Hana berkata dia tidak terkesan dengan segala kata-kata penghinaan terhadap dirinya dan dengan dakwaan kifarah buatnya: "Memang tak dinafikan, sebelum ini ramai orang cakap macam itu (kifarah sebagai balasan ambil hak orang lain). Tapi, biarlah sebab mereka tidak berada di tempat saya. Mereka (warganet) tak tau pun apa yang saya lalui dan hadap," ujarnya.

Hana baru sahaja melahirkan seorang anak lelaki diberi nama Muhammad Uwais Al-Mateen pada 1 Februari lalu. Bayi dilahirkan dengan berat 3.12 kilogram itu adalah anak pertamanya dengan PU Abu.

Susulan kontroversi mendakwa dia berlaku curang pada Januari lalu, kini rumah tangga PU Abu dan Hana semakin berantakan. Isterinya mengakui mereka sudah membawa haluan masing-masing dan kini dalam proses untuk bercerai.Namun, berbeza pula dengan apa yang dikatakan oleh pendakwah bebas itu. Menurut PU Abu, rumah tangganya tidak mempunyai sebarang masalah dan sehingga kini mereka masih bergelar suami isteri. Malah, tidak timbul langsung isu dia berlaku curang seperti yang didakwa.

"Tidak berlaku apa-apa kecurangan. Doa yang baik-baik buat kami. Apapun, ini ujian Allah buat saya. Saya kena kuat dan sabar. Mohon doa yang baik-baik buat kami. Dalam mana-mana rumah tangga pun akan ada macam-macam ujian. Saya tak terkecuali. Doakan segalanya baik-baik sahaja.

Terdahulu, kontroversi PU Abu dengan bekas isterinya, Ain ‘Afini pernah mendapat perhatian netizen sekitar April tahun lalu. Nama Hana dikaitkan dengan kontroversi itu apabila didakwa sebagai punca perceraian antara pendakwah bebas itu dengan Ain ketika itu sarat hamil anak pertama.
www.myartis.com / Sumber: Harian Metro & Beautifulnara


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: