25 February 2020

TYA ARIFFIN: "MURAHKANLAH REZEKI, MATIKAN KAMI DALAM KHUSNUL KHOTIMAH..."


Menerusi satu muatnaik di laman Instagram, pelakon dan usahawan, Tya Arifin telah mengabadikan beberapa foto kenangan ketika berada di Tanah Suci bersama suami dan keluargranya. Dalam entri tersebut, Tya turut berkongsi perasaan berada di kota Mekah dan Madinah.

Mengakui kebesaran Yang Maha Esa, ibu kepada dua cahaya mata ini turut memanjangkan titipan doa-doa indah bersempena dengan kehadiran bulan Rejab tahun ini: "Perjalanan yang amat tak terlupakan. Dimulai dari Madinah, kota Nabi Muhammad SAW. Sangat tenang dan damai. Cuaca yang sejuk membuat hati tentram.

Berada di Madinah, seperti melihat syurga. Di Madinah saja luar biasa indah, apatah lagi di syurga nanti, masyaAllah. Semoga di akhir sisa umur bisa menghabiskan waktu di kota Madinah, Amin Ya Allah. Setelah itu, Mekkah, rumah Allah SWT. Melihat seperti mimpi. Yang biasa lihat di gambar, kini jadi nyata.

Klik untuk gambar besar


"Arah dimana semua muslim sholat adalah Ka'bah. Seluru muslim di dunia, datang terhuyun dengan kerinduan dan harapan. Tak kira takhta, harta, ras maupun budaya, semua sama di mata Allah SWT. Disini mengajarkan kita di akhirat nanti, bahwasanya hanya amal ibadah yang akan diuji.

"Ya Allah, di malam bulan Rajab ini, hamba berdoa, tunaikanlah semua hajat2 hamba, murahkanlah rezeki, matikan kami dalam keadaan Khusnul Khotimah dan jemputlah kami, semua yang membaca ini kerumahMu Ya Allah. Amin Ya Rabbal Allamin. Selamat tinggal Madinah Mekah, insyallah kita berjumpa lagi," tulis bintang berusia 25 tahun ini panjang lebar.

Terdahulu, Tya yang kini tampak lebih ayu kala mengenakan tudung menjelaskan dia kini sedang cuba untuk istiqamah dan turut meminta doa yang baik dari peminat.
www.myartis.com / Sumber & foto: Media Hiburan & Instagram Tya Ariffin


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: