12 March 2020

JANUARI LALU - ISTERI AMMAR ALFIAN FAILKAN CERAI, DAPATKAN HAK PENJAGAAN ANAK


"Saya boleh katakan sekarang saya sedang melalui fasa 'single parenting'. Pada Januari lalu saya sudah failkan tuntutan perceraian dan ia masih dalam proses untuk menyelesaikan beberapa hal berkaitan dokumen dan hak penjagaan anak. Tidak banyak yang boleh saya kongsikan secara lebih terperinci kerana ia melibatkan proses mahkamah.

"Saya masih menunggu dan harap-harapnya boleh selesai dengan cepat," kata Nelissa Nezam, isteri kepada bintang filem 'Paskal', Ammar Alfian yang mendedahkan telah memfailkan tuntutan cerai pada Januari lalu.

Bagaimanapun, proses itu memakan masa beberapa bulan dan akui Nelissa dia sudah nekad untuk berpisah dengan Ammar. Nelissa memberitahu dia lebih lega selepas mengambil keputusan untuk berpisah dengan Ammar: "Selepas failkan perceraian saya rasa lega dan gembira untuk memulakan kehidupan baru bersama anak saya, Kyro.

Klik untuk gambar besar


"Sebagai seorang isteri saya mahukan sesuatu daripada suami saya dan saya tidak memperolehinya sepanjang perkahwinan, jadi kita teruskan hidup seadanya. Saya tahu apa yang saya mahukan dalam hidup saya dan saya sudah memberikan segalanya dalam perkahwinan saya. Mungkin pilihan saya kepada individu yang salah sebenarnya. Saya bersedia untuk 'move on' sekarang," tambahnya.

Tegas Nelissa, tiada peluang seterusnya untuk Ammar: "Apabila seseorang berbuat salah, mereka akan tersedar bahawa sudah terlambat untuk menyesal jadi itulah situasi yang berlaku sekarang," ujar Nelissa lagi.

Untuk makluman, Ammar dan Nelissa telah mendirikan rumah tangga sejak empat tahun lalu dan perkahwinan mereka mulai retak apabila Ammar didakwa menjalinkan hubungan sulit ketika isterinya sedang hamil enam bulan.
www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak, Instagram Ammar Alfian & Nelissa Nezam


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: