24 April 2020

NAFI KAHWIN LARI DI THAILAND - JANNA TEGAS TAK TERAGAK-AGAK AMBIL TINDAKAN


"Dalam sesebuah perhubungan pastinya perancangan kahwin tu ada tapi tak ada la sampai nak kahwin lari... saya bukan bercinta dengan suami orang. Kalau betul kami dah nak berkahwin pasti saya akan umumkan tarikh... tapi itu semua sekiranya segala persiapan awal telah dibuat.

"Tapi dalam keadaan sekarang ni, segalanya tergendala.... jangankan kenduri kahwin, rumah terbuka pun belum tentu boleh buat," demikian kata pelakon dan pengacara Janna Nick yang menafikan dakwaan kononnya dia dan kekasih, pelakon baharu Dini Azan Schatzmann telah berkahwin di selatan Thailand pada Jun tahun lalu.

Menurut Janna, tiada alasan untuk mereka mengadakan pernikahan sehingga ke negara berkenaan kerana masing-masing masih bujang dan mempunyai keluarga di Malaysia. Pada malam Khamis, laman Twitter kecoh apabila seorang netizen mendedahkan pengacara program Melodi ini sudah berkahwin dengan kekasihnya yang juga pelakon Dini Azan Schatzmann.

Menerusi posting berkenan, pasangan itu dikatakan melangsungkan pernikahan di Satul yang terletak di selatan Thailand. Individu yang menggunakan akaun @munafiqburner itu memuat naik keratan yang mengandungi kenyataan tentang pernikahan tersebut.

Klik untuk gambar besar


Menerusi muatnaik itu turut terpapar maklumat peribadi iaitu nama penuh dan nombor kad pengenalan Janna dan Dini. Sementara itu, Janna Nick menegaskan dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap penyebar berita palsu tersebut. Lebih-lebih lagi apabila maklumat mengenai dirinya pada dokumen tersebut turut terpapar kepada umum.

"Tindakan tegas akan diambil kepada sesiapa yang melakukan kesalahan penyebaran maklumat peribadi di bawah Akta Hak Perlindungan Peribadi. Kesalahan yang dilakukan individu itu mungkin boleh menyebabkan mereka didenda RM300,000.

"Apa-apa pun selamat berpuasa dan bulan baik ni kita sama-sama doakan semoga Malaysia bebas Covid-19 dan keadaan kembali pulih seperti sedia kala," ujar pelakon drama 'Leftenan Zana' ini yang mula serius menjalinkan hubungan cinta dengan jejaka berdarah kacukan itu pada November tahun lalu.


www.myartis.com / Sumber & foto: mStar, Beautifulnara & Instagram Janna Nick


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: