04 April 2020

SAKINAH MOHON MAAF KEPADA ZARINA: "SAYA MEMANG TALAM DUA MUKA, SUKA BATU API"


"Dengan ini saya ingin memohon maaf kepada Zarina Anjoulie kerana dia membuatkan perkara yang baik untuk tolong semua orang. Lagi satu saya memang talam dua muka, saya suka batu api, saya acah-acah baik dan acah-acah jahat juga sebenarnya.

"Apa kata kita tak payah gaduh-gaduh. Zarina Anjoulie, saya minta maaf secara terbuka, jadi marilah bermesra," demikian kata pelakon Sharifah Sakinah menerusi video yang dimuatnaik di Instagramnya pada Jumaat.

Selepas bertindak menyelar tindakan pelakon kontroversi Zarina Anjoulie dikatakan cuba mengambil kesempatan atas isu bantuan khusus artis, Sakinah tampil membuat permohonan maaf. Malah Sakinah atau Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired, 31, turut meminta orang ramai menghentikan perbalahan berkaitan isu ini dengan segera.

Kemelut antara mereka mula tercetus selepas Sakinah berkongsi video di Instagram menyelar sikap Zarina yang cuba mengambil kesempatan terhadap isu segelintir artis menyuarakan pandangan mereka bantuan khusus untuk artis berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Klik untuk gambar besar


Sakinah mendakwa tindakan Zarina itu dikatakan bagi meraih perhatian supaya dia boleh menjalankan perniagaan di Instagram miliknya. Susulan itu, Sakinah mengambil pendekatan bersemuka secara langsung di Instagram Live dengan Zarina pada Selasa lalu namun menerusi video tersebut, mereka hanya 'berdebat' antara satu sama lain.

Menerusi rakaman video yang tular di media sosial itu, Sakinah memberitahu Zarina bahawa dia tidak menyukai sikap pelakon drama Anak Pontianak itu yang ingin bergelar jaguh dalam situasi yang melanda.

Bagaimanapun, Zarina mempertahankan dirinya dengan mengatakan dia tidak kisah jika orang menganggap dia cuba menjadi hero kerana hanya bercakap untuk diri sendiri, bukannya netizen.

Nama Zarina mula hangat diperkatakan netizen selepas aktres itu bertindak menegur segelintir artis memohon bantuan khusus untuk golongan anak seni terutama belakang tabir dan artis veteran yang kehilangan sumber pendapatan akibat PKP.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: