28 April 2020

"TERLAMPAU MAHAL" - SHARNAAZ TERKEJUT JARAK 5KM TAPI KOS 'DELIVERY' RM17


Menerusi sebuah video yang dimuatnaik di saluran YouTube, pelakon Sharnaaz Ahmad telah meluahkan rasa terkejut apabila terpaksa membayar kos penghantaran sebanyak RM17 dari Taman Tun Dr Ismail (TTDI) ke Mont Kiara yang jarak hanya lima kilometer. Sharnaaz atau nama penuhnya Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, 35, berkata dia tiada niat untuk pertikaikan perkara itu dan sekadar ingin mendapatkan penjelasan tentang pengiraanya.

"Aku tak tahu benda ini sudah ada sebelum ini atau baru sekarang. Anda perasan tak, price delivery agak gila. Beli barang RM5 tapi kos penghantaran RM20. Perjalanan bukan jauh pun. Bukan Mont Kiara ke Kajang. Kalau dari TTDI hantar ke Mont Kiara RM20, naik motor, apa benda?

"Macam yang terjadi pada aku. Dia dari TTDI nak hantar barang dekat aku di Mont Kiara tapi harga penghantaran RM17. Jarak tak sampai 5 kilometer. Dia nak juga harga itu, kami tiada pilihan. Kalau ada pilihan, aku dah naik motor pergi sendiri.

Klik untuk gambar besar


Aku bukan marah, hanya ingin bertanya siapa yang menjaga dan kawal dari segi harga itu. Bukan nak kecam rider, aku sayang mereka. Mereka sudah jalankan kerja yang terbaik sebab jadi frontliner. Cuma, tak tahu pengurusan macam mana yang buat sesuatu benda dah jadi tekanan kepada rakyat," kata pelakon drama 'Aku Bukan Bidadari' itu.

Rata-rata netizen yang komen di video itu bersetuju dengan pandangan Sharnaaz dan ada juga yang berkongsi pengalamannya yang hanya mengambil upah penghantaran RM8 biarpun jarak lokasi jauh. Dalam pada itu, Sharnaaz memberitahu tujuan dia menyuarakan perkara itu hanya untuk mendapatkan penjelasan daripada mana-mana pihak yang sepatutnya."Aku bukan saja nak buat video ini dan tak tahu betul atau akan kena kecam semula. Tapi aku cakap bagi pihak aku sendiri dan tak ada kena mengena dengan sesiapa. Kalau benda ini salah, aku minta maaf. Bagi aku, memang tak berapa cantik la. Harga macam mana kira? Terlampau mahal. Medium yang kami gunakan sedang dicemari dan disalah guna kuasa. Kalau saya silap, kita boleh bincang.

"Aku hanya ingin menyuarakan untuk mendapatkan penjelasan. Mungkin aku tak dijelaskan selama ini. Kalau aku bodoh, aku minta maaf. Aku boleh mengaku diri bodoh. Kalau aku tak diajar mengenai perkara ini, korang boleh tolong ajarkan," ujarnya.
www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Sharnaaz Ahmad


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: