08 May 2020

HIDAYAH KABULKAN HASRAT ARWAH ABAM BERNIAGA - NAMA SEMPENA LAGU 'SI KASIH'


"Sekarang saya sibuk dengan perniagaan kecil-kecilan yang saya beri nama Kasih Chocolate. Saya beri nama tersebut sempena lagu arwah suami saya, Si Kasih. Syukur, biskut Kasih Chocolate yang saya buat dapat sambutan yang amat luar biasa dari semua sampai stok biskut yang saya 'restock' setiap hari sentiasa habis tanpa saya duga.

"Biskut ini adalah idea saya sendiri untuk mengisi masa lapang saya tetapi tanpa saya duga, biskut ini telah menjadi tarikan yang amat luar biasa yang saya amat tidak disangkakan," demikian jelas balu kepada Allahyarham Abam Bocey iaitu Siti Nurhidayah Mohd Ali, 28, yang mendedahkan nama perniagaan yang sedang diusahakan iaitu Kasih Chocolate diberi bersempena dengan lagu arwah suaminya, 'Si Kasih'.

Ketika dihubungi, Hidayah menyatakan pada mulanya hanya untuk mengisi masa lapang namun tidak menyangka biskut ini mendapat sambutan yang menggalakkan. Tambah Hidayah, arwah Abam pernah menyuarakan hasrat untuk menjalankan sebuah perniagaan namun terpaksa ditangguh disebabkan anak lelaki mereka, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey masih kecil.

Klik untuk gambar besar


"Ketika arwah masih ada, dia pernah menyuarakan tentang perniagaan kecil-kecilan yang djalankan oleh saya sendiri. Cuma ketika itu, Hamzah masih kecil. Jadinya, kami tangguhkan dahulu perniagaan ini. Saya amat berterima kasih pada semua yang sentiasa sokong dan beri semangat pada saya terutamanya keluarga saya," katanya lagi.

Terdahulu, Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, menghembuskan nafas terakhir di kediamannya pada pagi Isnin (10 Februari) akibat demam panas.


www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Hidayah


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: