22 May 2020

PELANGGAN POSITIF COVID-19 SELEPAS KUNJUNGI 'ST ROSYAM MART' - ROSYAM NOR KESAL DIFITNAH


Memulakan perniagaan, pastinya akan ada yang berhasad dengki sehingga cuba menabur pasir dalam periuk nasi. Begitulah yang turut dialami oleh pelakon dan penerbit Datuk Rosyam Nor apabila ada khabar angin berterbangan di serata media sosial yang mengatakan bahawa pelanggan yang mengunjungi pasar raya 'ST Rosyam Mart' cawangan Setiawangsa telah disahkan positif COVID-19.

Daripada tangkapan skrin yang tersebar itu, individu tersebut menyatakan bahawa kawan adiknya disahkan positif virus itu selepas membeli barangan di pasar raya milik pelakon popular tersebut.

Bagi melegakan kerisauan pelanggan setia di pasar raya tersebut, Rosyam Nor menafikan dakwaan tidak berasas itu. Tegasnya, sekiranya benar ada pengunjung yang positif COVID-19, sudah pasti pihak kesihatan telah menutup pintu kedainya: "Ini kan bulan Ramadan, kenapa nak buat fitnah macam ni. Kenapa nak aibkan orang?" tulis Rosyam.

Rosyam Nor berterusan mempersoalkan tujuan sebenar individu yang menyebarkan fitnah tersebut: "Saya tak faham orang yang fitnah ni. Apa yang kau dapat sebenarnya?" kata yang turut meminta pelaku tersebut supaya beringat memandangkan kita sudah pun berada di penghujung Ramadan.

Klik untuk gambar besar

www.myartis.com / Sumber & foto: Beautifulnara & Instagram Rosyam Nor


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: