30 May 2020

"PUNYALAH NAK TEGAKKAN... FOKUS TUHAN, GERENTI TAK MAKAN LUAR" - BEKAS ISTERI CHEF FIKREE


Berkenaan isu pelakon bawa lari isteri orang baru-baru ini, bekas isteri Chef Fikree iaitu Syarifah Zuriehan Ben Yahya telah tampil memberi pendapatnya. Akui Zuriehan, dia mengambil tauladan daripada kisah rumah tangga pasangan lain yang berantakan gara-gara pergeseran pendapat.

"Kalau bertepuk sebelah tangan tak menjadi tango-lah. Saya dah jumpa banyak isteri dan suami yang ada masalah sedikit satu sama lain terus nak cari lain. Terus nak canang pasal pasangan sana sini, jumpa semua orang. Sampai kisah keluarga pasangan kena gosip. Punyalah nak tegakkan diri nak curang, masalahnya anak dah lima, dah tiga, kalau anak seorang pun masih ada anak bersama," tambahnya.

Nasihat Zuriehan agar pasangan yang bermasalah segera mencari penyelesaian sewajarnya dan jangan pentingkan diri sendiri: "Boleh tak fokus bab anak? Boleh tak jaga ibu bapa, fokus hubungan dengan Tuhan.

Klik untuk gambar besar


"Gerenti tak ada masa nak bergaduh apatah lagi makan luar. Jadi, berhenti pentingkan diri dan jaga perkahwinan masing-masing. Jangan nak cari salah je. Menyampah tengok tajuk bini orang nak lari dengan artis," katanya.

Kecoh baru-baru ini apabila seorang pelakon lelaki didakwa melarikan seorang wanita berstatus isteri orang. Pelakon lelaki terbabit telah dihadapkan ke mahkamah namun mengaku tidak bersalah.
www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Syarifah Zuriehan Ben Yahya


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: