04 May 2020

RINDU ANAK SAUDARA - ALI BERHASRAT BERTEMU BALU ABAM & KELUARGA HABIS PKP


"Sejak insiden itu, hubungan kami terputus. Malah, kami disekat di media sosial oleh seluruh anggota keluarganya. Saya faham, selepas apa yang berlaku, situasi menjadi semakin sukar. Cuma terkilan apabila tidak dapat berjumpa anak saudara.

"Hendak tengok di media sosial mereka tidak boleh sebab sudah disekat. Mujur bekas pemandu arwah memuat naik foto atau video Uthman di media sosialnya, dapat kami menumpang tengok sambil melepaskan rindu," kata pelawak Ali Puteh.

Biarpun sudah lama melupakan kontroversi antara dirinya dan kakak ipar, Siti Nurhidayah Mohd Ali, namun, ada hakikat yang perlu diterima Ali atas apa yang berlaku. Sejak krisis membabitkan dakwaan membolot harta peninggalan abang, Allahyarham Abam Bocey tercetus, Ali mengaku hubungan kekeluargaan kedua-dua belah pihak terputus.

Klik untuk gambar besar


Malah, Ali mendakwa, niat bersemuka dan menjernihkan keadaan terbantut apabila semua peluang berkomunikasi termasuk menerusi media sosial disekat. Enggan menyalahkan mana-mana pihak, Ali akur dengan situasi yang berlaku. Cuma jauh di sudut hati, terbit rasa rindu untuk melihat wajah satu-satunya zuriat yang ditinggalkan arwah abang, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang berusia 10 bulan.

Ali atau nama penuhnya, Syed Ali Mubarak Syed Mohd Rizuan, 31, berkata, sebagai bapa saudara, tiada apa yang diharapkan selain melihat anak Uthman membesar dengan sempurna: "Insya-Allah selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tamat, saya berhasrat bertemu isteri arwah dan keluarganya untuk menjernihkan keadaan. Kami mahu melihat anak buah yang amat dirindui itu.

"Buat masa ini, biarlah saya tengok Uthman dalam media sosial sahaja. Dapat melihat dia sihat dan membesar dengan sempurna sudah cukup menggembirakan kami sekeluarga," luah Ali yang sebelum ini pernah melahirkan hasrat untuk bertemu kakak iparnya itu secara tertutup untuk meminta maaf.
www.myartis.com / Sumber: Berita Harian


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: