10 June 2020

AZNIL SUKARELA JADI PENGACARA SECARA PERCUMA UNTUK FRONTLINERS


Umum mengetahui hari ini bermula Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) dimana semua sekatan jalan telah ditarik balik dan pihak berkuasa sudah mula mengundurkan diri. Menerusi Instagram, pengacara Datuk Aznil Nawawi sempat berkongsikan video memaparkan para petugas kesihatan bersorak gembira selepas PKPP diumumkan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada Ahad lalu.

Menurut Aznil atau lebih mesra disapa Pak Nil, para petugas barisan hadapan ini berhak meluahkan rasa gembira dan wajar menerima penghargaan daripada masyarakat selepas bekerja keras bagi menangani krisis COVID-19.

Malah, Pak Nil turut menawarkan untuk mengacara secara percuma jika ada majlis untuk meraikan semua wira barisan hadapan: "Kalau ada majlis meraikan semua wira-wira frontliners, saya volunteer jadi pengacara majlis Free of Charge! Tahniah Malaysia!," tulisnya.

Di ruangan komen, rata-rata pengikutnya berasa terharu dan sebak mengenang pengorbanan petugas barisan hadapan. Kata netizen hampir tiga bulan lamanya, dikala rakyat bersenang duduk dirumah, mereka mengerah keringat untuk memutuskan rantaian COVID-19. Malah, ramai yang tidak putus mendoakan kesejahteraan para petugas barisan hadapan.

Klik untuk gambar besarwww.myartis.com / Sumber & foto: Rotikaya & Instagram Aznil Hj Nawawi


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: