26 June 2020

BILA FIZO DITAWAR 'JOB' RM25,000 SATU MALAM: "BARANG RECOND MACAM SAYA NI PUN ADA HARGA"


"Wow dpt job! RM25,000 satu malam. Saya pasti ini adalah penipuan, tapi bukan pertama kali saya dapat kiriman mesej sebegini menerusi Instagram. Kadang-kadang terfikir juga apa motif mereka ni? Ada tu siap minta nombor akaun nak masukkan duit dulu kemudian baru jumpa depan-depan.

"Barang recond macam saya ni pun ada harga, kalau yang brand new dan wanita-wanita pula tak tahulah berapa kan?" demikian kongsi pelakon Fizo Omar menerusi laman Instagram miliknya yang mendedahkan ada sindiket penipuan yang sentiasa mencari peluang memperdaya mangsa termasuk dirinya.

Kata Fizo, dia pernah beberapa kali mendapat tawaran dibayar beribu-ribu ringgit hingga ada yang sanggup memasukkan duit ke dalam akaun sebelum berjumpa. Menerusi kiriman mesej itu, Fizo mengambil kesempatan membalas dengan cara sarkastik meminta agar akaun terbabit mendermakan wang yang mahu diberikan kepadanya itu untuk insan yang memerlukan.

Klik untuk gambar besar


Tambah Fizo, apa yang terjadi kepadanya itu bukan perkara aneh dan wujud dalam kehidupan seharian. Malah, ia turut dipersembahkan semula dalam bentuk drama atau lakon layar di kaca televisyen.

"Bunyi pelik kan? Tapi benda ni wujud dalam realiti, bukan dalam drama je. Kadang-kadang apa yang berlaku dalam drama sebenarnya menjelaskan apa yang berlaku dalam hidup kita sehari-hari. Tak apalah, yang penting #kitajagakita dan tak perlu sibuk nak jaga orang lain kan kalau diri sendiri tak terjaga," tambah Fizo.
www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Fizo Omar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: