28 June 2020

KEKALKAN HUBUNGAN BAIK DENGAN BEKAS ISTERI DEMI ANAK - FIZO OMAR TAK TUNTUT HAK PENJAGAAN KEKAL


Pelakon Fizo Omar dan bekas isteri, Mawar Karim masih mengekalkan hubungan baik demi kebahagiaan cahaya mata, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun, meskipun sudah takdir jodoh antara mereka tidak berkekalan, namun ia bukan halangan buat mereka.

Bagi Fizo, dia dan bekas isteri mahu memberikan tumpuan membesarkan Maryam daripada terus bersengketa: "Hubungan saya dengan Mawar masih baik. Kini, kami lebih fokus membesarkan dan memberi kasih sayang kepada Maryam daripada perkara lain.

"Saya tidak risau Maryam di bawah jagaan Mawar. Saya juga tahu keluarga Mawar menjaga Maryam dengan baik dan menyayanginya sepenuh hati. Bagi saya, apa yang paling penting adalah kebahagiaan Maryam. Apabila Maryam bahagia, saya turut bahagia," ujarnya.

Bagaimanapun, Fizo atau nama sebenarnya, Wan Hafizol Wan Omar berharap, bekas isteri dapat mengizinkannya bertemu Maryam, setiap minggu: "Keputusan hak penjagaan anak masih belum keluar, tetapi saya tak akan menuntut hak penjagaan kekal kerana saya tahu, seorang anak lebih baik di bawah jagaan ibu.

Klik untuk gambar besar


"Sekarang ini, apa yang dilakukan atas budi bicara. Saya dapat menjaga Maryam pada minggu kedua dan keempat, tetapi jauh di sudut hati, saya berharap Mawar dapat memberi pelepasan untuk saya bertemu Maryam sekali seminggu," katanya yang kini sibuk di lokasi penggambaran drama Pengantin 1 Malam untuk siaran slot Akasia di TV3.

Pelakon drama 'Bukan Cinta Aku' dan 'Adellea Sofea' itu berkata, dia kini giat membantu mereka yang terjejas sumber kewangan ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dengan menjana pendapatan sampingan daripada dapur rumah masing-masing.

"Saya melakukan seminar secara percuma di Facebook (FB) Rezeki Dapur. Di situ, saya membimbing mereka menambah pendapatan hanya dari dapur tanpa keluar rumah. Saya ada sedikit ilmu dalam perniagaan, jadi ini adalah inisiatif untuk membantu mereka dengan memberikan nasihat dan tip yang berguna," katanya.

Setakat ini, FB yang berkonsep kumpulan tertutup sudah disertai lebih 4,009 ahli sejak dibuka ketika tempoh PKP dilaksanakan.


www.myartis.com / Sumber: Berita Harian


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: