15 June 2020

UNTUNGNYA... PELAJAR BAKAL BERTEMU WAK DOYOK, DAPAT RASA NAIK MUSTANG


Apabila dapat peluang untuk bertemu dan menaiki kereta mewah jenis Mustang milik pelakon dan usahawan terkenal Wak Doyok, memang beruntunglah! Begitulah yang terjadi dengan seorang pelajar, Ahmad Syakir Mohd Ghani yang mendapat peluang tersebut. Bak kata perpatah 'Yang bulat tidak datang bergolek, yang pipih tidak datang melayang'.

Ketika dihubungi, Ahmad Syakir atau lebih mesra dipanggil Syakir, 16, menyatakan dia hanya mencuba nasib menghantar kiriman mesej peribadi kepada Wak menerusi akaun Instagram (IG): "Saya sebenarnya salah seorang peminat Wak. Saya amat meminati fesyen dan juga kereta yang dimilikinya.

"Mula-mula tu nampak entri Wak pasal kereta dia, lepas tu saya cubalah balas dekat situ nak cuba nasib. Tak lama kemudian tak sangka yang Wak balas direct message (DM) dan minta 20,000 kicauan (retweet). Rasa macam tak percaya sebab saya berjaya capai lebih daripada 20,000. Awal-awal tu saya rasa tak boleh sampai pun," katanya.

Klik untuk gambar besar


Tambah pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya Presint 8 (1) ini, dia dan Wak belum membuat keputusan bilakah mereka akan keluar bersama: "Plan untuk keluar belum tahu lagi bila. Kita tengok bila ada kekosongan masa," katanya lagi.

Terdahulu, Syakir telah berkongsi 'screenshot' perbualan bersama Wak di laman Twitternya. Perkongsian pada 5 Jun lalu telah mendapat hampir 32,000 kicauan dan lebih 28,000 tanda suka (likes).


www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: