30 July 2020

IMAM MUDA NIKAH LAIN DI SONGKHLA, CERAIKAN ISTERI YANG DIKAHWINI SELAMA 12 TAHUN"Kejadian berlaku di tempat kerja saya kira-kira jam 12 tengah malam. Wanita itu berang apabila suami memaklumkan dia mungkin akan menceraikan salah seorang daripada kami.

"Pada mulanya semua berlaku dalam keadaan baik. Namun, apabila suami bercakap mahu menceraikan salah seorang daripada kami, dia mula mengasari saya selain mendakwa suami saya tidak memberinya nafkah dan sudah dua hari tidak pulang ke rumah," kata Nur Hidayu Rosly, 33, yang memaklumkan dia telah diceraikan dengan talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya pada 28 Mei lalu, dua hari selepas menyambut ulang tahun ke-13 perkahwinan mereka.

Untuk makluman, Nur Hidayu, ialah isteri peserta program realiti dakwah iaitu finalis program Imam Muda 2014, Syed Mohd Faris. Mereka berdua telah berkahwin selama 12 tahun.Dakwanya, semuanya gara-gara suaminya yang berusia 34 tahun itu berkahwin kali kedua secara rahsia di Songkhla, Thailand pada 18 Mac lalu.

Bukan diceraikan sahaja, malah Hidayu juga mendakwa dia telah dikasari oleh madunya selepas suaminya dikatakan bakal menceraikan salah seorang daripada mereka. Ujarnya, ketika itu dia baru habis berpantang selepas melahirkan anak kelima mereka.

Dakwa Nur Hidayu, wanita itu menendang, memijak kaki serta memulas tangannya. Menurutnya, dia memang mengenali wanita itu ketika sama-sama menyertai misi dakwah di Sarawak pada 2018 yang turut disertai suaminya.

Klik untuk gambar besar

"Kami berada di sana selama seminggu. Ketika itulah saya berkenalan dengan wanita itu. Dalam penerbangan balik, saya pelik kerana dia menaiki penerbangan sama dengan suami, tetapi saya tidak. Dari situ, saya mula rasa ada yang tak kena," katanya.

Tambahnya lagi, suaminya memberitahu sudah berkahwin dengan wanita itu pada hujung Januari lalu ketika dia baru melahirkan anak kelima mereka.

Sebelum itu dia sedar perubahan mendadak suaminya apabila kerap pulang lewat dan adakalanya tidak pulang langsung ke rumah. Malah, suaminya juga tidak lagi memberi wang nafkah dan jika diberikan hanya mengikut sesuka hatinya.


Kata Hidayu, sebelum ini Imam Muda tersebut pernah meluahkan hasratnya untuk berkahwin lagi namun diminta untuk berfikir kerana mereka mempunyai anak-anak.

Bagaimanapun, dia tetap mahu meneruskan keinginannya itu untuk berkahwin lagi dan mendakwa wanita lain boleh melayannya lebih hebat daripada dirinya.

"Sebelum dengan wanita ini dia pernah berkenalan dengan lima wanita lain dan mengajak mereka berkahwin. Namun, tidak berjaya kerana mereka semua tidak mahu berpoligami," ujarnya dipetik sebagai berkata melalui Harian Metro.

Sepanjang perkahwinan mereka sebelum ini, Imam Muda Syed Mohd Faris dan Nur Hidayu dikurniakan lima cahaya mata berusia lingkungan 12 hingga lapan bulan. Difahamkan, sepanjang perkahwinan itu juga, Nur Hidayu pernah empat kali mengalami keguguran.

         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: