31 July 2020

TINGGALKAN MAKANAN DI TEMPAT KASUT, TAK MASUK JENGUK ANAK ISTERI - NUR HIDAYU"Masa PKP memang dia tak balik rumah, kalau dia balik pun suka hati dia nak balik. Hantar makanan pun kadang-kadang dia hantar dekat saya, dia letak dekat dalam kotak kasut dekat luar. Jiran rumah saya nampak, dia cakap dekat saya suami hantar makanan. Saya bawa masuk dalam anak saya makan, menangis saya tengok. Dia ada kunci rumah, dia boleh masuk dan hantar."Tapi kenapa sampai tak boleh nak tengok. Tak boleh nak tengok dah ke muka kami?" demikianlah kata bekas isteri kepada Imam Muda, Syed Mohd Faris iaitu Nur Hidayu Rosli yang memberitahu sebelum itu dia sedar perubahan mendadak bekas suaminya itu apabila kerap pulang lewat dan adakalanya tidak pulang langsung ke rumah.

Malah kata Hidayu, suaminya juga tidak lagi memberi wang nafkah dan jika diberikan hanya mengikut sesuka hatinya. Lebih menyedihkan, ketika PKP dia dan anak beranak hampir terputus bekalan makanan namun bekas suaminya itu tidak pulang ke rumah. Jelas Hidayu lagi, adakalanya bekas suaminya itu hanya meninggalkan makanan untuk anak-anak di luar rumah dan tidak masuk untuk menjenguk isteri dan anak-anaknya.

Klik untuk gambar besar

Sejak semalam hangat diperkatakan mengenai finalis Imam Muda itu yang dihimpit kontroversi rumah tangga apabila menceraikan isterinya, Nur Hidayu selepas berkahwin dengan wanita lain. Hidayu mendedahkan dia dan Syed Faris sudah pun bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya pada 28 Mei lalu dua hari selepas menyambut ulang tahun ke-13 perkahwinan mereka.

Hidayu berkata lagi, ketika bulan puasa pun bekas suaminya itu pulang ke rumah sesuka hati. Ujarnya, dan Syed Faris mengatakan kepada isteri barunya itu boleh melayannya dengan lebih baik lagi: "Bulan puasa pun sama, balik ikut suka dia. Dia kata perempuan tu boleh layan dia macam raja.

"Ya Allah, sedihnya saya masa tu, 13 tahun saya kahwin. Bila suami kita cakap macam tu kita rasa macam dah tak ada apa dah untuk kita," tutur Hidayu yang sebelum ini mendedahkan Syed Faris memberitahu sudah berkahwin dengan wanita itu pada hujung Januari lalu ketika dia baru melahirkan anak kelima mereka.
www.myartis.com / Sumber: Rotikaya


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: