02 August 2020

DR ERIN: "GADUH PALING LAMA 6 BULAN, RUJUK BALIK TAPI NETIZEN DOK MAKI HAMUN KUTUK..."Bekas isteri pendakwah bebas, Da'i Farhan yang dikenali sebagai Dr. Erin baru-baru ini telah tampil menasihati kaum hawa agar jangan hanya melihat pengorbanan isteri lebih besar dalam rumah tangga sebaliknya cuba bersikap sama rata. Menurut Dr. Erin lagi, tanpa lelaki, wanita tidak boleh menjadi seorang isteri dan ibu kepada anak-anak."Wahai Hawa jangan lah kita menjadi wanita yang hanya ingin orang melihat pengorbanan kita sahaja.. Tanpa Adam yang sudi memperisterikan kita belum tentu kita menjadi permaisuri dan tanpa suami belum tentu kita merasa menjadi seorang Ummi (Ibu).Suami atau isteri masing-masing ada pengorbanan dalam rumahtangga ni..," katanya.

Dr. Erin berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya. Tambahnya lagi, pasangan suami isteri kebiasaaanya tidak akan mengambil masa yang lama untuk bergaduh dan paling lama hanya enam bulan sahaja.

"Laki bini yang dok gaduh ni paling lama 6 bulan je, ada yang dah rujuk balik dah pun tapi netizen yang dok maki hamun kutuk sampai lebam tu bawak dosa sampai liang lahad. Kiamat esok nak kena cari mereka yang kita kutuk. Berbaloi ke?

"Kita mudahkan orang lain Allah mudahkan kita. Hidup baik-baik dalam kasih sayang, saling mendoakan dan memahami apa yang harus terjadi tetap akan terjadi walaupun kita tak reda dan tak rela.. Beralah bukan erti mengalah. Mengalah bukan bererti kalah," tegasnya.

Dr Erin sebelum ini mendakwa sudah diceraikan pada 27 April 2020 oleh Da'i Farhan. Kisah hubungan pasangan tersebut mula mencuri tumpuan apabila Da'i Farhan mengakui membuat keputusan untuk berkahwin dengan janda anak lapan di Makkah selepas didatangi 18 wanita. Ia menjadi hangat apabila Da'i Farhan dilaporkan sanggup menceraikan isterinya, Fatin Nurul Ain.


www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: