22 October 2020

BILA DIDDY AF4 LIHAT ROBERT PATTINSON BERLAKON 'THE BATMAN' DEPAN MATA"Memang Diddy ada menonton dalam berita yang penggambaran filem 'The Batman' sedang berlangsung di Liverpool tapi biasalah, Diddy kurang minat sikit dengan filem-filem macam tu dan ditambah dengan keadaan Covid-19 di sini sekarang ni lagi malas Diddy nak ke sana.

"Nak dijadikan cerita, minggu lepas lepas habis urusan penting awal pagi di City Centre, Diddy lalu di kawasan yang mereka sedang shooting. Masa tu masih awal pagi dan tak ramai orang yang berkumpul macam yang Diddy tengok dalam berita tu," cerita penyanyi dan pelakon Diddy Hirdy.

Mungkin menjadi kegilaan dan keseronokan ramai jika dapat melihat pelakon yang cukup terkenal dengan filem saga 'The Twilight', Robert Pattinson di depan mata. Apatah lagi pelakon tersebut kini dipilih menjadi Batman, filem superhero adaptasi dari DC Comics dengan judul yang sama.

Diddy yang sedang menyambung pelajarannya di Liverpool turut berkongsi pengalaman di laman Instagram miliknya apabila dia menyaksikan sendiri penggambaran filem 'The Batman'.

Klik untuk gambar besarMemikirkan ianya satu peluang yang sudah ada di depan mata, Diddy berkata dia turut menjengah set penggambaran tersebut dari luar kawasan yang dibenarkan.

"Paparazzi memang ramai dan sanggup berdiri lama dalam kesejukan cuaca di Liverpool sekarang ni. Diddy pakai phone murah je untuk ambil gambar, untuk kenang-kenangan dan boleh jadi bahan buat adik beradik dan anak-anak buah cemburu.

"Diddy akui memang sangat hebat dan gah cara penggambaran mereka. Daripada peralatan penggambaran, kru, layar hijau yang cukup besar, hinggalah kepada pelakon tambahan yang sangat ramai. Berpadananlah dengan bajet beratus juta," kata Diddy lagi.

Menurut Diddy lagi, dia sempat menyaksikan babak lakonan Robert Pattinson ketika dia berada di situ."Kalau ikut apa yang Diddy lihat ketika penggambaran tersebut, filem 'The Batman' seperti digambarkan dalam suasana yang kita sedang lalui sekarang ni, iaitu ketika era pandemik Covid-19.

"Ketika penggambaran berjalan, Robert Pattinson memakai penutup hidung dan mulut, begitu juga dengan pelakon-pelakon lainnya termasuklah pelakon-pelakon tambahan," terang Diddy.

Menurut Diddy lagi, walaupun kini Liverpool berada di dalam keadaan lockdown kembali, penggambaran filem adalah di antara aktiviti yang dibenarkan di sana.

Filem 'The Batman' lakonan Robert Pattinson, Zoƫ Kravitz, Peter Sarsgaard, Colin Farrell dan ramai lagi diarahkan oleh Matt Reeves dan dijangka ditayangkan pada bulan Mac 2022.


www.myartis.com / Sumber & foto: Astro Gempak & Instagram Diddy Hirdy

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: