06 October 2020

"PATUTLAH SAYA TIADA 'JOB'... RUPANYA SANGKA SUDAH TIDAK AKTIF BERLAKON" - SARAH HILDEBRAND"Ada pengurus produksi menghubungi tengah hari tadi bertanya apakah benar saya sudah tidak aktif berlakon. Dia dengar ada orang beritahu begitu. Apa yang pelik, bila saya mengeluarkan kenyataan itu?

"Saya tidak pernah kata mahu berhenti berlakon, mahu berehat dan sebagainya," kata pelakon Sarah Hildebrand yang menafikan pernah membuat kenyataan tidak lagi aktif dalam bidang seni atau meletakkan noktah pada karier lakonan.

Sarah atau nama sebenar, Nur Sarah Marie Hildebrand Asyraf Hildebrand, 30, memohon segelintir pihak berhenti menyebarkan maklumat palsu mengenai perkara itu.

Sehubungan itu, Sarah kesal dan kecewa penyebaran berita palsu mengenai dirinya yang dikatakan sudah bersara, seakan-akan menyekat rezekinya.

Klik untuk gambar besar"Saya sakit hati mendengarnya. Bagaimana orang boleh bercakap sebelum bertanya kepada saya hal sebenar? Tidak dinafikan, ia seperti menyekat rezeki saya. Apatah lagi dalam situasi mencabar ini, pastinya saya perlukan kerja," tuturnya.

Pelakon 'Pujaan Hati Kanda' itu menambah, dia tidak berlakon sejak beberapa bulan yang lalu: "Kali terakhir saya berlakon adalah menerusi drama Tunggu Dulu Cinta di mana penggambaran dilakukan, Julai lalu. Selepas itu, saya memang tiada 'job'.

"Patutlah saya tiada 'job' dan mula risau, rupa-rupanya ramai syarikat produksi menyangka saya sudah tidak aktif berlakon. Mungkin disebabkan mereka melihat saya tidak aktif di Instagram (IG), lantas mereka membuat kesimpulan tidak lagi aktif berlakon. Kalau tiada 'job', bagaimana saya mahu muat naik hasil kerja di IG?" katanya.Sehubungan itu, Sarah mahu sentiasa mengemas kini laman sosial agar tidak ada pihak yang menganggap dirinya tidak lagi aktif dalam dunia seni.

"Saya perlu aktif di IG biarpun saya bukanlah orang begitu. Apabila perkara ini terjadi, saya perlu ambil inisiatif untuk sentiasa aktif.

"Bagaimanapun, pengajaran yang kita dapat adalah lebih baik bertanya dahulu sebelum membuat kesimpulan. Mujur pihak produksi menelefon, jika tidak, saya akan terus tertanya-tanya mengapa saya tidak mendapat tawaran berlakon," ujarnya.

Bagi mengisi masa lapang sejak dua bulan lalu, Sarah mengusahakan perniagaan kecil-kecilan menjual sabun, pelitup muka dan pakaian 'pre-loved' atau terpakai.
www.myartis.com / Sumber & foto: Berita Harian & Instagram Sarah Hildebrand

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: