28 October 2020

PERKONGSIAN RAWATAN IVF DIKRITIK, INI KATA ELIZAD: "BIARLAH RAHSIA DIANTARA KAMI DENGAN ALLAH"Pelakon Siti Elizad menerusi laman Instagram miliknya sering dilihat berkongsi mengenai pengalaman dia menjalani rawatan kesuburan persenyawaan in-vitro (IVF). Namun begitu, perkongsian tersebut telah mendapat pelbagai reaksi netizen di laman sosial.

Biarpun menerima kata positif namun ada juga segelintir netizen yang menasihati Elizad, 36, supaya memperbanyakkan lagi melakukan ibadah untuk dapatkan anak.

Menurut Elizad, dia tidak perlu berkongsi apa yang dilakukan bersama suaminya dalam soal ibadah memandangkan ia rahsia antara mereka dengan Allah.

"Ada juga segelintir yang cakap kena bangun malam, banyakkan solat, sedekah dan sebagainya baru dapat anak. Cara anda komen seolah-olah macam mengenali saya luar dan dalam.

Klik untuk gambar besar"Macam inilah, rasanya tak perlu saya upload tentang doa atas sejadah, bangun malam tahajjud, dhuha, bersedekah kepada orang, mengaji dan sebagainya. Apa yang kami lakukan suami isteri rasanya, biarlah rahsia diantara kami dengan Allah," kata Elizad.

Elizad tau nama penuhnya Siti Elizad Mohamad Sharifuddin itu memuat naik status memberi penjelasan tersebut di laman Instastory miliknya. Pada Selasa, Elizad memberitahu dia baharu saja selesai menjalani proses 'embryo transfer' bagi meneruskan sesi rawatan IVF.

Sebelum ini, Elizad meluahkan rasa syukur apabila proses pengambilan telur untuk rawatan IVF dalam usahanya untuk mendapatkan zuriat pada Rabu berjalan dengan lancar. Penyampai radio Sinar FM ini berkata, dia akan berkongsi keputusan berkenaan proses tersebut dalam minggu ini.Dalam pada itu, Elizad mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang meninggalkan komen baik tanpa menilai dirinya. Kata Elizad, dia menyerahkan segala takdir kepada Allah dan tidak akan putus berdoa untuk dikurniakan cahaya mata.

"Apa-apa pun terima kasih buat mereka yang memberi komen yang baik kepada saya tanpa perlu menilai. Saya doakan juga untuk para isteri yang senasib macam saya supaya kita sama-sama punya rezeki.

"Insya-Allah kami dah cuba yang terbaik. Ada atau tidak, kami tetap terus berdoa," ujar pelakon drama bersiri 'Jalan Sesat Ke Syurga' itu yang mendirikan rumah tangga dengan Shamsul Baharin Rahman pada 11 Januari 2015.

www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Siti Elizad

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: