21 November 2020

BILA NETIZEN TAK TENTU ARAH LIHAT TMJ ANTARA TERAWAL DAPAT PS5Umum mengetahui konsol PlayStation 5 (PS5) itu hanya boleh didapati di Malaysia pada 11 Disember 2020 selepas pra tempahan dibuka kepada orang ramai 12 November lalu.

Namun, apa yang membuatkan ramai tertanya adalah bagaimana Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim mendapatkkan konsol tersebut terlebih awal.

Perkara itu didedahkan TMJ menerusi beberapa posting di Instagram Story kelmarin. Satu gambar menunjukkan kotak pembungkusan PS5 dan satu lagi gambar TMJ bersama kotak konsol tersebut.

Sementara itu, menerusi pemantauan di media sosial, rata-ratanya kagum apabila TMJ menjadi antara yang terawal memperoleh PS5. Selain itu, ramai juga yang cemburu kerana terpaksa menunggu 11 Disember ini untuk menerima permainan berkenaan.

Klik untuk gambar besarApapun semua dinasihatkan supaya membeli konsol berkenaan menerusi pengedar rasmi dan bukannya pihak ketiga bagi mengelakkan penipuan harga.

Untuk rekod PlayStation 5 edisi digital dijual pada harga RM1869 dan versi dengan pemacu optik Ultra HD Blu-ray pula pada harga RM2299.

Turut diumumkan ialah harga aksesori rasmi pengawal DualSense (RM349), fon kepala Pulse 3D (RM469), HD Camera (RM279), Media Remote (RM149) dan Dual Sense Charger (RM149).


www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: