09 November 2020

"NIKMAT JADI IBU..." - ALAMI KEGUGURAN, ELIZAD TETAP TERUSKAN IVFSekitar bulan Oktober lalu, pelakon Siti Elizad Sharifuddin telah selesai menjalani proses 'embryo transfer' bagi meneruskan sesi rawatan kesuburan persenyawaan in-vitro (IVF).

Terkini, menerusi satu muat naik terbaru di laman Instagram, pelakon drama bersiri 'Jalan Sesat Ke Syurga' itu memaklumkan berita sedih dimana impiannya yang ingin menimang cahaya mata pertama tidak kesampaian apabila disahkan keguguran baru-baru ini.

Meskipun hanya merasai kegembiraan sementara, Elizad, 36, berkata dia tidak akan berputus asa dan terus berikhtiar mendapatkan zuriatnya sendiri.

"Assalamualaikum buat kesayangan semua, saya kembali dengan aura positif dan hati terbuka! Setelah merajuk hati dan berkurung... fitrah hamba mu Ya Allah, rasa sedih, down dan macam-macam.

Klik untuk gambar besar"Tak tahu nak gambarkan perasaan bila perkataan 'you are pregnant' tu keluar... gembiranya hanya Allah saja tahu, tapi kandungan agak lemah dan berlaku pendarahan.

"Rasa sedikit tersentuh sebab kasihan suami dan keluarga orang yang paling gembira tapi Allah cuma hadirkan rasa happy itu hanya seketika. Bersangka baik!" katanya.

Sebelum ini, Elizad meluahkan rasa syukur apabila proses pengambilan telur untuk rawatan IVF dalam usahanya untuk mendapatkan zuriat berjalan lancar.

Malah, penyampai radio Sinar FM ini juga pernah berjanji untuk berkongsi keputusan berkenaan proses tersebut. Bagaimanapun, Elizad tidak memuat naik sebarang perkembangan terbaharu mengenai rawatan tersebut."Apa pun saya tetap akan teruskan perjalanan IVF ini macam biasa sampai dapat, ikhtiar lagi. Saya akan kongsi perjalanan IVF saya selalu, sama ada berjaya atau pun tidak.

"Itu bukan masalah, yang penting ikhtiar. Terima kasih doktor, jururawat yang bantu saya setiap hari tanpa jemu. InsyaAllah saya akan datang lagi untuk kali kedua Januari ini.

"Terima kasih suami, keluarga, kawan-kawan terdekat, ustaz dan ustazah yang sanggup datang ke rumah bagi kata-kata semangat. Saya sangat hargai," ujarnya.


Dalam pada itu, Elizad turut memohon maaf kerana tidak dapat menjawab pertanyaan orang ramai mengenai tahap kesihatannya itu.

"Maaf untuk mereka yang saya tak jawab panggilan atau Whatsapp sebagainya. Saya dah move on nak cerita benda yang best dan positif sahaja.

"Sekarang saya dah kembali, dah bersedia nak kerja macam biasa. Terima kasih untuk semua dapat macam-macam doa dan hadiah. Allahuakbar terharu sungguh.

"Sekarang ni tengah siap-siap nak mengacara program dan dengarkan suara kami di Sinar ya... maknanya lepas ni dah boleh vroom vroom (tunggang motosikal) lah kan?" tuturnya.
www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Siti Elizad

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: