26 November 2020

WANY HASRITA PAKAI GELANG 'PINK' - INI PERJELASAN PEMBANTU PERIBADI"Disebabkan ramai bertanya kenapa kena pakai gelang 'pink', saya ingin menjelaskan oleh sebab nama Wany berada dalam senarai kontak rapat Abang Alif Satar, makanya Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menghubungi dan mengarahkan kami datang klinik kesihatan ambil surat kuarantin dan pakai gelang 'pink' walaupun keputusan ujian saringan Covid-19 kami adalah negatif.

"Ini adalah kerana proses kuarantin masih dijalankan selama 14 hari dan wajib pakai gelang 'pink' serta duduk di rumah. 3 Disember ini kami akan menjalani ujian saringan kedua. Jika negatif gelang akan dipotong. Doakan kami dan juga kepada semua terbabit dalam separuh akhir Muzik Muzik 35 (SFMM 35) agar urusan dipermudahkan," kata pembantu peribadi penyanyi Wany Hasrita dikenali sebagai Nur Anisah.

Tindakan Wany memakai gelang 'pink' atau merah jambu menimbulkan persoalan dalam kalangan peminat. Pembantu peribadi Wany yang dikenali sebagai Nur Anisah berkata, penyanyi lagu 'Canggung' itu tersenarai sebagai kontak rapat penyanyi, pelakon dan pengacara Alif Satar yang disahkan terkena jangkitan Covid-19 pada Ahad lalu.

Klik untuk gambar besarSementara itu, Wany menerusi hantaran di Instagram memaklumkan dia kini menjalani kuarantin di rumah: "Semalam Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menghubungi saya untuk ke klinik kesihatan ambil surat kuarantin dan pakai gelang 'pink'.

"Selepas saya buat ujian saringan dan keputusannya negatif dua hari lalu, sekali lagi saya buat ujian saringan pada 3 Disember depan. Sekarang ini saya sedang menjalani kuarantin di rumah," tulis Wany turut terbabit dalam episod pertama SFMM 35 pada Jumaat lalu bersama Alif Satar.


www.myartis.com / Sumber & foto: Harian Metro & Instagram Wany Hasrita

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: