24 December 2020

USTAZ EBIT LEW ZIARAH KELUARGA SYAFIQ AHMAD: "JARANG SAYA MENANGIS...""Sebak sayu ziarah @syafiq_ahmad20, Amalina dan keluarga di Kedah. Jarang saya menangis. Tadi tak dapat tahan menangis tadi. Kehilangan ibu dan anak serta bibik asbab kemalangan jalan raya.

"Amalina masih belum boleh bangun. Tadi bercerita ujian kerana kasih sayang Allah. Allah sayang. InsyaAllah anak menanti dalam syurga. Buat ibu yang baik InsyaAllah semoga Allah ampunkan dosa beliau dan hadiahkan syurga Firdaus. Allah nak beri mereka berehat dan nanti dapat kembali bersama dalam syurga.

"Sabar ialah amalan yang teramat besar disisi Allah," kongsi usahawan dan pendakwah bebas, Ustaz Ebit Liew yang memaklumkan beliau menziarah keluarga pemain bola sepak negara, Syafiq Ahmad yang telah kehilangan anak serta ibu mertuanya selepas terbabit dalam kemalangan baru-baru ini.

Ustaz Ebit berkongsi kisah tersebut menerusi akaun Instagram miliknya. Menurut Ustaz Ebit, sewaktu lawatannya itu, dia tidak dapat menahan sebak ketika mendengar luahan daripada Syafiq dan juga isterinya.

Klik untuk gambar besarDalam pada itu, Ustaz Ebit turut menjelaskan segala ujian yang menimpa keluarga pemain penyerang pasukan Johor Darul Takzim itu mempunyai hikmahnya yang tersendiri.

"Sayu sebak dengar soalan Syafiq dan Amalina. Bagaimana nak bantu mak masuk syurga. Nak hadiahkan amalan buat arwah mak. Banyak soalan dan luahan hati mereka. Baik sangat keluarga ini," jelasnya lagi.

Sementara itu, Ustaz Ebit turut menitipkan doa semoga keluarga ini diberikan kekuatan untuk menempuh detik sukar ini.


"Melihat air mata mereka sepanjang luahan dan berbual tadi. Hati saya jadi sebak sangat. Sempat juga berbual dengan abang aen ayah Amalina. Merindui arwah isterinya.

"Ya Allah berilah kekuatan buat keluarga ini. Rahmati mereka. Bantu mereka melalui semua ini. Ya Allah,ampunilah arwah ibunya hadiahkan syurga FirdausMu," akhirinya.

Terdahulu, Syafiq telah terlibat dalam satu kemalangan di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) berhampiran Sungai Bakap pada 6 Disember lalu. Kemalangan tersebut telah meragut tiga nyawa yang terdiri daripada pembantu rumah, ibu mertua dan anak bongsunya yang baru sahaja berusia 22 hari pada ketika itu. Sementara itu, isterinya pula mengalami kecederaan dan kini sedang dalam proses pemulihan.


www.myartis.com / Sumber & foto: Media Hiburan & Instagram Ustaz Ebit Lew

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: