26 January 2021

COVID-19 - AEPUL DRAMA BAND BERANSUR PULIH CUMA MASIH TIADA DERIA BAU"Alhamdulillah, saya sudah boleh makan sikit-sikit, tapi deria bau dan rasa masih belum ada. Alisha pula, dia okay sahaja dan boleh makan dan minum seperti biasa,

"Syukur, selama kami menjalani kuarantin, Alisha memang aktif dan saya sangat bersyukur dia tidak mengalami apa-apa simptom yang berat," kata penyanyi Drama Band, Aepul Roza, 33, yang masih lagi tiada deria bau dan rasa selepas dia dijangkiti Covid-19 pada 14 Januari lalu.

Selepas dua minggu menjalani kuarantin di rumah, Aepul memberitahu ketika ini dia sudah boleh makan sedikit dan berasa tahap kesihatannya makin pulih.

Klik untuk gambar besarSelain Aepul, anak perempuannya, Nur Saffiya Alisha, 5, juga positif virus itu dan sebaik selesai kuarantin mereka perlu ke Pusat Kesihatan Daerah (PKD) membuat pemeriksaan untuk pengesahan.

Dalam masa sama, suami kepada Leez Rosli itu juga turut berkata, dia juga sudah mula bekerja membuat pelbagai aktiviti seni secara 'online'.

"Walaupun deria rasa dan bau belum okay, tapi semangat sudah kembali untuk mula bekerja seperti biasa. Saya sudah berehat dengan cukup lebih seminggu lalu. Sekarang pun saya sedang bekerja secara maya."Saya bersyukur kerana kuat melalui dugaan ini bersandarkan semangat daripada isteri, Leez Rosli untuk bangkit semula demi keluarga kecil kami," ujarnya.

Bercerita keadaan dirinya sepanjang menjalani kuarantin, Aepul berkata, satu cabaran besar buatnya apabila mula tiada deria rasa. Katanya, ketika itu dia tak boleh makan langsung, lebih-lebih lagi dia sangat cerewet mengenai makanan.

"Tak sedap sikit pun, saya tak makan. Jadi, bila sudah tiada deria rasa dan bau, macam mana nak ada selera. Sekarang, saya rasa berat badan sudah turun banyak. Saya tak berani nak timbang lagi buat masa ini sebab makin kurus," katanya yang juga bakal menimang anak kedua apabila isterinya kini hamil enam bulan.www.myartis.com / Sumber & foto: Harian Metro, Instagram Aepul Drama Band & Leez Rosli

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: