08 February 2021

JATUH LUBANG - INTAN SARAFINA BERSYUKUR DIBERI PELUANG KEDUA, MULA BERHIJABSemua sedia maklum mengenai penyanyi Intan Sarafina atau nama sebenarnya Ungku Intan Sarafina Ungku Yahya, 40, yang kini dilihat sudah berhijab menerusi muat naik terbaru di laman Instagram baru-baru ini.

Ditanya berhubung penghijrahan itu, Intan bercerita peristiwa terjatuh dan mengalami retak tulang di bahagian jari kelingking kaki kiri sehingga dimasukkan ke wad pada 17 Januari lalu, menjadi punca dia mula mengenakan tudung.

Penyanyi yang popular menerusi lagu 'Duhai Malam' ini berkata, dia perlu melalui pembedahan ekoran kecederaan yang dialami itu.

"Ketika jogging di kawasan rumah saya terpijak lubang dan terus jatuh. Apabila buat pemeriksaan, tulang jari kelima kaki atau jari kelingking bahagian tengah retak. Saya terus dimasukkan ke wad dan perlu menjalani pembedahan.

"Selepas keluar hospital, rasa macam lain sangat. Memang tak boleh nak gambarkan perasaan itu. Saya berasa bersyukur sangat ibarat diberi peluang kedua. Jadi, sejak itu saya nekad untuk pakai tudung.

"Saya bulatkan hati nak berubah menjadi lebih baik dengan berhijab. Alhamdulillah, sekarang saya berasa lebih tenang. Saya berasa bersyukur dengan apa yang menimpa. Ada hikmah di sebalik kejadian berlaku," tuturnya.

Intan yang juga bekas peserta program Gegar Vaganza musim ketiga berkata, sebelum ini dia berasakan seperti ada yang kosong.

"Niat nak pakai tudung sudah lama, tapi saya simpan dulu. Diakui, sebelum ni memang macam ada sesuatu yang kosong. Tapi, alhamdulillah, sekarang saya lebih gembira dan tenang.

"Sebenarnya Allah nak lindung dari apa yang mungkin lebih buruk. Jadi, saya berasa syukur sangat. Alhamdulillah, sekarang saya dalam proses nak sembuh," katanya.


www.myartis.com / Sumber & foto: Harian Metro & Instagram Intan Sarafina

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: