10 April 2021

REZEKI BERGANDA - MENANG MLS2, AZMI SAAT UMUM ISTERI HAMIL SETELAH 10 TAHUN"Saya rasa tahun ini tahun saya," itulah kata-kata penyanyi Azmi Saat yang meluahkan rasa syukur apabila memaklumkan isterinya kini sedang hamil empat bulan anak sulung setelah 10 tahun mendirikan rumah tangga.

Berita gembira tersebut dikongsikan Azmi selepas kumpulannya Heart dinobatkan sebagai juara Muzikal Lawak Superstar musim ke-2 (MLS2) sekali gus membawa pulang hadiah utama berjumlah RM150,000 berserta trofi.

Jelas Azmi yang juga merupakan vokalis bagi kumpulan Caliph Busker, dia sebelum ini belum pernah menceritakan hal ini kepada sesiapa pun termasuklah anggota kumpulannya, Danial dan juga Ezad Lazim kerana merasakan semuanya masih terlalu awal.

Bagaimanapun, sehari sebelum pentas akhir berlangsung, isterinya dikhabarkan telah dikejarkan ke hospital akibat mengalami gangguan pernafasan. Lantaran itu, Azmi memutuskan untuk menceritakan perkara tersebut kepada dua sahabatnya itu sewaktu sedang menunggu di hospital.

Klik untuk gambar besar"Sebenarnya saya dah tahu sejak dua bulan lepas. Tapi saya tak bagi tahu sesiapa sebab masih awal lagi. Kandungannya sekarang dah masuk empat bulan. Danial dan Abang Ezad pun tak tahu pasal ni.

"Bila malam tadi (khamis) kami buat latihan, tiba-tiba manager saya datang kata ada kecemasan. Isteri saya masuk hospital. Saya terpaksa tinggalkan PICC. Pada mulanya kami rancang untuk buat latihan di rumah Danial tapi saya tak berkesempatan sedangkan hari ini final," jelasnya.

Dalam pada itu, Azmi turut meluahkan rasa terharu dengan semangat setia kawan yang ditunjukkan oleh Azmi dan Ezad yang sanggup menemaninya walaupun terpaksa meninggalkan sesi latihan."Rupanya isteri saya mengalami sesak nafas. Dia memang ada asma. Paling menyentuh hati saya bila Abang Ezad dengan Danial tunggu saya di hospital.

"Saya amat terharu semangat setia kawan yang ditunjukkan oleh mereka. Dua jam mereka tunggu. Ketika itu baru saya bagitahu pada Ezad dan Danial. Mungkin pada ketika itu isteri saya penat sebab tu terjadinya sesak nafas," ujarnya lagi.

Penyanyi lagu 'Tulus' itu berkata sedemikian sewaktu ditemui ketika sidang media MLS2 yang berlangsung di Putrajaya International Convention Center (PICC) pada Jumaat.


Ditanya mengenai perasaanya setelah mengetahui mengenai perkhabaran tersebut, Azmi mendedah dia kini harus bersiap sedia dari segi mental memandangkan dia dan isteri sudah selesa berdua hampir 10 tahun.

"Pada awalnya perasaan saya biasa sahaja. Mungkin lebih kepada memikirkan persediaan hidup baru. 10 tahun bagi saya dah agak lama. Saya sebenarnya dah reda untuk enjoy hidup berdua. Jadi kami memang tak fikirkan pasal anak.

"Sebenarnya isteri saya dah pernah mengandung dua tahun lepas sewaktu tahun ke lapan kami berkahwin. Ketika itu memang kami pergi buat rawatan. Tapi tak sampai dua bulan dia gugur. Ketika itu adalah rasa sedih. Tapi sekarang ini saya gembira. Tak sangka Allah bagi juga rezeki," akhirinya.


www.myartis.com / Sumber: Media Hiburan

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: