04 July 2021

"MENANGIS BACA BERITA MALAYSIA" - USTAZ EBIT LEW HULUR BANTUAN SETIBA DI TANAH AIR"Pohon doakan ye. Bantuan barang dapur buat seluruh Malaysia. Sedih sayu berat ujian kita semua di Malaysia. Menangis baca berita-berita di Malaysia orang bunuh diri. Sesiapa yang benar-benar perlukan bantuan barang dapur di seluruh Malaysia boleh hubungi nombor ini.

"Bantuan diberikan tanpa mengira bangsa atau agama. Kita semua sebuah keluarga. Team Kasih Umat di Seluruh Malaysia akan membantu. Esok mereka hantar setakat yang mampu," demikianlah tulis pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew yang baru sahaja pulang ke tanah air selepas beberapa minggu ke Gaza untuk melakukan misi kemanusiaan disana.

Difahamkan, Ustaz Ebit tiba di Malaysia kelmarin dan terus ke lokasi kuarantin yang disarankan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Bagaimanapun, tidak sampai 24 jam tiba di Malaysia, Ustaz Ebit sudah mula menghulurkan bantuan dengan menawarkan bantuan barang dapur kepada rakyat Malaysia yang memerlukan.

Klik untuk gambar besarMenerusi satu entri di laman Instagram itu, Ustaz Ebit turut menyenaraikan nombor telefon dan mereka yang memerlukan bantuan bolehlah menghubungi nombor terlibat.

Perkongsian Ustaz Ebit itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengagumi pendakwah terkenal itu kerana masih memikirkan nasib rakyat Malaysia meskipun sedang menjalani kuarantin.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: