26 July 2021

RUMAH DIMASUKI PENCURI, AZHARINA TRAUMA: "SYUKUR YA ALLAH... AKU & ANAK SELAMAT"Pada malam Sabtu, rumah penyanyi Azharina telah dipecah masuk oleh pencuri. Bekas juara Gegar Vaganza musim ketiga (GV3) itu mengakui masih trauma apabila mengimbas detik cemas dialaminya bersama anak.

"Saya hanya fikirkan keselamatan anak saya Rahmat waktu itu. Muujur ada jiran=jiran yang membantu. Ketika kejadian saya berada di ruang pejabat dan masa tu jam hampir pukul 12 malam. Saya terdengar bunyi peti besi diumpil. Masa tu saya berlari dapatkan anak saya dan kunci pintu bilik dan hubungi jiran untuk mohon bantuan.

"Saya bawa Rahmat keluar melalui tingkap di tingkat atas. Apa-apapun ketika itu saya fikir memang saya kena selamatkan Rahmat dulu. Kebetulan bumbung rumah saya dan jiran bersambung, jadi mereka bantu menyambut Rahmat. Saya pula masuk semula ke dalam rumah, ambil kunci dan cepat-cepat keluar," katanya.

Klik untuk gambar besarAzharina berkata, sehingga hari ini dia masih berada dalam ketakutan walaupun tidak mengalami sebarang kejadian yang tidak diingini. Tambah Azharina, pencuri yang memecah masuk ke rumahnya itu bagaimanapun tidak sempat membuka peti besi atau melarikannya.

"Saya yakin memang ada orang cuba membuka peti besi tersebut kerana ada kesan umpil. Alhamdulillah masih ada rezeki saya. Yang paling penting anak saya selamat dan saya juga selamat," ujarnya.

Azharina turut berkongsi tentang kejadian tersebut di laman sosial Facebook (FB)nya. Rata-rata pengikut di FB turut mengucapkan rasa syukur kerana Azharina selamat dan tidak diapa-apakan penjenayah dan dalam masa sama mereka turut mendoakan Azharina sentiasa berada dalam keadaan selamat dan berhati-hati selepas kejadian tersebut.
         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: