25 September 2021

"TIADA DISKRIMINASI..." - LANA BERSYUKUR SUAMI SOLAT JUMAAT TANPA PENJARAKKAN SAF"Hari ni (semalam) suami dapat menunaikan solat Jumaat berjemaah dekat Masjid Hamzah di Clearwater... Alhamdullilah, dengan izinNya, masjid ini hanya beberapa minit saja dari tempat tinggal kami. Surprisingly ramai umat islam menunaikan solat Jumaat dan semasa kami solat Jumaat, saf di sini tidak ada penjarakkan sama seperti saf sebelum wujudnya covid dan tiada diskriminasi yang dikenakan untuk memasuki masjid ini.

"Masyallah... thank you Allah," tulis pelakon Lana Nodin menerusi satu perkongsian di laman Instagram diamana dia mengakui lebih selesa berada di negara di kelahiran suaminya itu di Amerikat Syarikat (AS, apatah lagi mempunyai kebebasan serta tiada diskiriminasi.

Umum mengetahui, minggu lalu Lana berkongsikan mereka sekeluarga sudah selamat tiba di Amerika Syarikat. Terbaru, Lana memuat naik video suaminya menunaikan solat Jumaat di masjid berdekatan kediamannya tanpa ada lagi penjarakan sosial.

Klik untuk gambar besarDalam entri tersebut, Lana meluahkan rasa syukur tiada diskriminasi apabila suaminya boleh sahaja menunaikan solat di masjid serta tiada penjarakan saf. Dalam pada itu, Lana turut mendoakan agar urusan keluarga, rakan-rakan dan seluruh rakyat Malaysia dipermudahkan lebih-lebih lagi ketika musim pandemik ini.

Terdahulu, Lana menafikan dirinya anti vaksin namun menunggu vaksin yang dihasilkan betul-betul selamat untuk digunakan kerana ia masih dalam proses ujian klinikal.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: