06 October 2021

INDIVIDU MENYAMAR JADI PENGURUS 'DEAL' TANPA PENGETAHUAN - ZAKI YAMANI BUAT LAPORAN POLIS"Melampau apabila individu itu buat urusan dengan pengasas satu produk kosmetik kononnya saya merupakan artis di bawah naungannya. Sedangkan saya tak tahu menahu tentang perjanjian ini, tiba-tiba pagi tadi saya dapat panggilan mengenai projek tersebut.

"Saya kenal lelaki itu tapi kita tak pernah ada kerjasama, cuma saya tahu dia berada dalam industri. Geram campur terkilan sebab dia berani menggunakan nama orang lain untuk tujuan penipuan. Saya juga dimaklumkan dia sudah menerima bayaran atas perjanjian yang dilakukan... berapa nilai yang diterima saya tak pasti!

"Tapi tindakannya ini telah menyusahkan banyak pihak," jelas penyanyi Zaki Yamani yang meluahkan rasa bengang dengan tindakan tidak bertanggungjawab seorang individu menggunakan namanya tanpa kebenaran bagi tujuan penipuan.

Menurut Zaki, 15, lelaki berkenaan menyamar sebagai pihak pengurusan dan membuat perjanjian bersama sebuah produk tanpa pengetahuannya terlebih dahulu. Dalam pada itu, penyanyi lagu 'Slow Mo' ini berkata dia masih belum menerima sebarang respons atau penjelasan daripada individu berkenaan.

Klik untuk gambar besarBimbang reputasinya sebagai penyanyi tercalar, anak kepada penyanyi lagenda, Datuk Jamal Abdillah ini membuat laporan polis di Balai Polis Bandar Baru Bangi, Selangor pada Rabu.

"Laporan ini dibuat bagi membetulkan semula keadaan dan kerosakan yang dilakukan, tindakannya menggunakan nama saya tanpa pengetahuan menyebabkan reputasi sebagai artis dibawah naungan label Rusa Music Entertainment terjejas.

"Dia kena bertanggungjawab dengan apa yang dilakukan, pulangkan semula duit yang sudah diambil... saya tak boleh berdiam diri sebab tindakannya ini membabitkan banyak pihak. Saya mohon individu itu selesaikan hal ini dengan syarikat tersebut dan janganlah mempergunakan atau memperdaya orang lain semata-mata nak mendapatkan duit haram," ujarnya.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: