28 November 2021

ISU 'TIPU' SATU MALAYSIA ISU KAHWIN DENGAN TAUKE - WANITA AKUI TIADA NIAT"Kami memang kahwin tapi hanya untuk video iklan sahaja. Tak niat nak tipu netizen Malaysia. Perkongsian TikTok yang viral bukan daripada saya. Orang lain yang post video letak kapsyen seakan-akan saya dah Tauke berkahwin.

"Saya rasa tak ada masalah pun untuk kami buat video iklan berbentuk perkahwinan dan ia bukan satu gimik yang dirancang. Sebab ikutkan perancangan memang kami nak release video iklan itu di laman sosial. Tapi ada orang lain yang berkongsi video sehingga menimbulkan salah faham.

"Orang yang yang memuat naik video berserta kapsyen yang mengelirukan itu di luar kawalan saya," demikian kata wanita yang dikenali sebagai Shu yang tampil mengakui video dia dan pelawak Tauke Jambu berkahwin itu hanya untuk iklan produk.

Selepas didakwa menipu satu Malaysia isu kahwin dengan Tauke, Shu menjelaskan yang dia tiada niat untuk menipu mana-mana pihak, Shu berkata, pengakuan yang dibuat sebelum ini hanyalah 'kahwin' dalam iklan berkenaan.

Klik untuk gambar besarMalah menurut Shu, video yang memperlihatkan mereka berkahwin di sebuah masjid yang menjadi tular di aplikasi TikTok itu juga di luar kawalannya. Dalam pada itu, Shu menganggap video iklan berbentuk perkahwinan yang dilakukan mereka tidak salah memandangkan ia bukan satu gimik yang dirancang.

"Saya rasa tak ada masalah pun untuk kami buat video iklan berbentuk perkahwinan dan ia bukan satu gimik yang dirancang. Sebab ikutkan perancangan memang kami nak release video iklan itu di laman sosial. Tapi ada orang lain yang berkongsi video sehingga menimbulkan salah faham. Orang yang yang memuat naik video berserta kapsyen yang mengelirukan itu di luar kawalan saya," ujarnya kepada mStar.

Sebelum ini, nama Tauke menjadi bualan ramai selepas tersebar video yang mendakwa dia berkahwin dengan seorang wanita yang dikenali sebagai Shu. Tauke atau nama sebenarnya Zamatul Amri Zakaria akhirnya memuat naik video sebenar di Instagram pada Jumaat lalu yang merupakan iklan produk sahaja.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: