28 January 2022

"HINA KE? ARTIS PUN MANUSIA JUGA" - ZIZAN KESAL PEMINAT NASIHAT JANGAN KAHWIN ARTIS"Saya betul-betul serahkan soal jodoh kepada ibu. Kalau ibu kata wanita itu okay dan saya tengok dan rasa okay, kita kahwin. Saya tak kisah apa kerjaya wanita itu. Saya tahu, ada yang kata jangan cari artis. kenapa artis hina ke? Sampai saya tak boleh kahwin dengan artis.

"Artis pun manusia juga, seteruk mana pun orang itu, kita tak tahu pengakhirannya macam mana. Jangan tegur orang macam kita tak buat dosa," itulah kata pelawak dan pelakon Zizan Razak yang mengakui menyerahkan soal jodoh kepada ibunya, namun dia kesal apabila ada segelintir peminat menasihatinya supaya tidak memilih pasangan dikalangan artis.

Sebelum ini, Zizan yang tidak terlepas dengan soalan mengenai jodoh itu berkata dia pernah meletakkan sasaran untuk berkahwin pada usia 25 tahun, tetapi belum diberi rezeki untuk berumah tangga.

"Saya tak pernah kongsikan sebelum ini, ikutkan sasaran saya nak kahwin masa umur 25 tahun. Saya cuba dan pernah nak kahwin tapi tak menjadi. Bagi saya itu kerja Allah. Kalau Allah tak izinkan saya terima saja. Takkan saya nak salahkan takdir. Saya fikir kalau Allah tak beri rezeki jodoh, Allah beri rezeki lain," jelas Zizan yang bakal memasuki usia 38 tahun pada bulan April nanti.

Klik untuk gambar besar         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: