15 March 2022

SAAT AKHIR IKUT IBU BAPA TUNAI UMRAH - REEN RAHIM BERDOA AGAR DAPAT BERI KELUARGA HIDUP SENANG"Perancangan Allah itu sangat hebat. Tiba-tiba saya terdetik sekali untuk ikut sama mengerjakan umrah dan Tuhan telah susun gerak hati saya dengan baik. Kebetulan saya juga cuti panjang dan semestinya sangat gembira apabila dapat mengerjakan umrah buat pertama kali bersama ibu dan bapa.


"Semestinya saya minta pada Allah dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan dunia akhirat. Jika terus diberikan rezeki yang banyak, saya mahu bantu ibu bapa dan mereka boleh berehat jadi bos di rumah.

"Biarlah ibu bapa saya dapat merasa hidup yang lebih senang selepas ini," itulah kata pelakon Reen Rahim yang tidak sangka dirinya berpeluang untuk mengerjakan ibadah umrah buat pertama kali bersama kedua ibu bapa.

Klik untuk gambar besarMenurut Reen, niat asal hanya untuk menghantar ibu bapa sahaja, namun di saat akhir hatinya terbuka untuk turut ikut sama dan segala urusan dipermudahkan.

Berangkat ke sana Tanah Suci pada 4 Mac lalu, Reen atau nama sebenarnya Noreen Ashikin Abdul Rahim, 34, berkata dia memanfaatkannya dengan memohon doa agar sentiasa dilimpahkan rezeki kerana berhasrat suatu hari nanti ibu bapanya dapat hidup senang dengan hasil titik peluhnya sendiri.

Sementara itu, Reen turut menitipkan nasihat buat peminat agar tidak terlalu berkira-kira untuk mengeluarkan sejumlah wang bagi menghantar ibu bapa ke Tanah Suci.Dia turut menzahirkan rasa syukur kerana dipertemukan dengan sebuah agensi yang memberikan perkhidmatan terbaik sepanjang di sana.

"Saya terjumpa sebuah agensi yang membawa jemaah umrah dan terus menghubungi mereka. Kalau ikutkan dari segi follower di Instagram mereka tidaklah terlalu banyak. Tetapi hati saya sangat yakin dan syukur mereka memberikan perkhidmatan terbaik sepanjang berada di sini.

"Bagi saya jika berkemampuan tidak salah berbelanja lebih sedikit untuk keselesaan ibu bapa kerana kita faham faktor usia mereka. Jadi carilah agensi yang betul-betul menawarkan perkhidmatan terbaik untuk ibu bapa," tuturnya.
         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: