28 April 2022

2 TAHUN TAK JUMPA - VICHA AKHIRNYA DAPAT PELUK ANAK-ANAK, GUNA TEMPOH 10 HARI HABISKAN MASA BERSAMAPelawak Vicha meluahkan rasa syukur apabila dia akhirnya dapat memeluk tiga anaknya yang datang ke Malaysia untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri, selepas dua tahun tidak pulang ke Indonesia akibat C0V1D.


Vicha, 34, berkata, dia akan menggunakan tempoh 10 hari anak-anaknya di sini dengan menghabiskan masa bersama dan bercuti. Dia juga teruja dapat menyediakan juadah berbuka dan sahur untuk anak-anak sepanjang beberapa hari baki Ramadan.

"Kali terakhir saya berjumpa anak-anak adalah dua tahun lepas sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. Memang gembira sangat akhirnya dapat berjuma depan mata dan memeluk mereka. Selain bakal menyambut raya bersama, kami rancang untuk pergi bercuti. Tidak kisahlah ke mana pun mereka nak pergi, yang penting kami dapat bersama.

"Anak-anak juga dah request nak makan wantan bakso. Walaupun menu tersebut senang didapati di sana (Indonesia), tetapi mereka mahu merasa air tangan saya sendiri," tuturnya yang dipetik sebagai berkata mStar.

Klik untuk gambar besarUntuk makluman, Vicha mempunyai tiga orang anak hasil perkahwinan terdahulu iaitu Aurel Angelina Khezy, Listy Arum Tresnasih dan Michelle Averina Chalista. Kesemua mereka tinggal bersama keluarga Vicha di Bandung, Indonesia.

Pada Ogos 2018, Vicha kembali mendirikan rumah tangga dengan seorang lelaki Nigeria bernama Johnson dan dikurniakan seorang anak lelaki iaitu Michael Trevor Ayomide.

Selain itu, Vicha berkata, ini juga menjadi kesempatan terbaik untuk anak-anaknya berjumpa adik mereka yang sudah berusia dua tahun kerana sebelum ini hanya berhubung menerusi panggilan video."Walaupun anak-anak sudah saling kenal sebelum ini, namun mereka hanya melihat wajah apabila kami berhubung menerusi panggilan video. Selepas berjumpa mereka sangat teruja dan banyak menghabiskan masa bermain bersama. Saya juga ingatkan anak-anak 'no handphone' supaya mereka dapat menikmati masa yang ada ini," jelasnya.

Sementara itu, Vicha memberitahu perancangan membawa tiga orang anaknya untuk terus menetap di sini masih lagi dalam proses pengurusan dokumen. Dia berharap perkara tersebut dapat diselesaikan dengan segera agar mereka boleh kembali hidup bersama.

"Dah lama saya rancang untuk bawa anak-anak ke sini. Sekarang masih lagi dalam proses menguruskan segala dokumen. Saya mahu semuanya selesai dahulu agar perjalanan mereka ke sini nanti lebih lancar.

"Anak-anak semestinya tidak ada masalah untuk berpindah dan memulakan kehidupan di sini. Mereka sering bertanya bila akan dapat tinggal bersama," ujarnya.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: