20 May 2022

ISTERI SELAMAT BERSALIN - HARITH ZAMZAM TIMANG 'BABY BOY', FARREL ALIPenyanyi lagu Cute (Stop Lah Being So Cute), Harith Zazman kini bergelar bapa apabila isterinya, Nuramalina Ghakashah selamat melahirkan anak sulung yang merupakan bayi lelaki, awal pagi, hari ini.


Berita gembira tersebut dikongsikan pasangan ini menerusi laman sosal masing-masing. Harith, 28, ketika dihubungi berkata, mereka turut memaklumkan nama yang sudah diberikan kepada anak lelakinya itu.

"Budak ini nak bersalin dah! Dia boleh suruh kita balik buka lampu sebab kesian dekat kucing gelap-gelap. Alhamdulillah, proses kelahiran berjalan lancar secara normal tepat jam 1.05 pagi tadi. Bayi kami diberi nama Farrel Ali, dan dilahirkan dengan berat 3.1 kilogram di hospital swasta di Setapak, Kuala Lumpur.

"Insya-Allah, esok, isteri dan anak saya, Farrel Ali akan dibenarkan pulang ke rumah untuk menjalani proses berpantang," tuturnya yang dipetik sebagai kepada Harian Metro.

Klik untuk gambar besarKongsi Harith, isterinya memaklumkan yang dia merasakan ada sesuatu 'tak kena' ketika mereka keluar membeli barangan keperluan bayi, malam semalam.

"Awalnya, kami nak duduk di rumah sahaja, tapi semalam kami keluar juga sebab nak beli beberapa barangan keperluan bayi. Kemudian, isteri memaklumkan kepada saya, ada rasa yang tak kena.

"Jadi, saya terus membawanya ke hospital untuk pemeriksaan. Selepas berlaku beberapa kontraksi, dia dipindahkan dari bilik menunggu ke ruang bersalin. Semuanya berlaku dengan sangat pantas," katanya.

Harith juga berkongsi persiapannya untuk menjalani kehidupan sebagai bapa dan menjadi bayinya bersama isteri."Ramai kawan-kawan yang beri nasihat kepada saya supaya bersiap sedia untuk bersengkang mata menjaga bayi dan sebagainya. Saya dah bersiap sedia dan akan bercuti untuk menjaga bayi kami sehingga isteri saya selesai berpantang," katanya.

Selain itu, Harith juga memaklumkan, dia kini dalam proses pembikinan lagu istimewa yang didedikasikan kepada cahaya mata pertamanya itu.

"Ia masih dalam pembikinan dan saya akan bekerjasam dengan komposer lain juga. Tapi, bila ia akan dikeluarkan, saya sendiri belum ada jawapan yang spesifik," jelasnya.

Untuk makluman, Harith dan Nuramalina diijabkabulkan pada 28 Ogos tahun lalu selepas saling berkenalan apabila isterinya menjadi model video muzik single pertamanya.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: