01 May 2022

"MUNGKIN ANAK SAYA KELUAR AWAL SEBAB TAK SABAR RAYA BERSAMA" - EYRA HAZALI SELAMAT BERSALIN BAYI PRAMATANG, 8 BULAN"Alhamdulliah... proses bersalin semuanya berjalan lancar. Selepas enam jam saya diberi ubat induce, lahirlah seorang bayi lelaki buat kami. Syukur saya dan bayi dalam keadaan sihat. Mungkin anak saya mahu keluar awal sebab tak sabar nak raya bersama.


"Apa pun yang penting semuanya sudah selamat. Syukur suami dapat teman saya ketika proses bersalin," jelas pelakon Eyra Hazali yang selamat melahirkan cahaya mata kedua pada usia kandungan baru mencecah lapan bulan kira-kira pukul 6.18 petang Jumaat di sebuah pusat perubatan di Johor.

Gembira menyambut kelahiran bayi kedua sebelum sambutan Hari Raya Aidilfitri, Eyra turut bersyukur suaminya iaitu pemain bola kelab JDT, Haziq Nadzli dapat menemani ketika proses bersalin.

Klik untuk gambar besarKata Eyra atau atau nama sebenarnya Hazirah Qasdina Hazali, 23, dia terpaksa melalui enam jam proses dimasukkan ubat induce sebelum bayi lelaki tersebut dilahirkan. Eyra memaklumkan dia sudah diberitahu oleh doktor untuk bersedia menyambut kelahiran bayi pada bila-bila masa walau kandungan ketika itu baru berusia 34 minggu.

Eyra juga sebelum ini pernah dikejarkan ke sebuah pusat perubatan untuk menerima rawatan kerana bayi dalam kandungan tidak bergerak. Disebabkan itu, dia diberi suntikan kortikostreriod (I/M dexamethason) atau nama ringkasannya dexa untuk mematangkan paru-paru bayi dalam dalam kandungan itu.

Untuk makluman, Eyra dan Haziq mendirikan rumah tangga mendirikan rumah tangga pada 1 November 2019 dan pasangan itu juga mempunyai seorang cahaya mata lelaki iaitu Muhammad Hayder Qhalish yang kini berusia dua tahun.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: