01 August 2022

AL-FATIHAH - BAPA ATILIA DIJEMPUT ILAHITakziah kami ucapkan kepada penyanyi Atilia Haron atas kehilangan bapanya, Allahyarham Raja Haron Raja Aziz, 76, yang meninggal dunia akibat sakit jantung dan parkinson (gangguan saraf), Khamis lalu.

 
Menurutnya, biarpun arwah bapanya berpisah dengan ibunya, Salamiah Hassan ketika dia berusia 12 tahun, hubungan mereka anak-beranak tetap rapat dan tidak berbelah bahagi.

"Takdir tertulis... dan saya serta keluarga menerimanya dengan berlapang dada. Arwah insan berhati baik. Disebabkan saya anak sulung daripada empat beradik, hubungan kami sangat akrab.

Klik untuk gambar besar"Boleh dikatakan saya sangat rapat dengan arwah. Tambah pula, saya anak perempuan tunggal dalam keluarga," katanya.

Jenazah Allahyarham Raja Haron dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam, Seksyen 21, Shah Alam, pada 29 Julai lalu. Antara teman rapat yang menziarah dan memberi sokongan kepadanya pada hari pengebumian ialah Dynas Mokhtar, Yasmin Hani, Aishah Sinclair dan Nazrudin Habibur Rahman.

"Kehadiran mereka sedikit sebanyak menguatkan hati dan semangat saya," katanya yang menyifatkan mereka lambang teman sejati.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: