03 October 2022

"PERKAHWINAN KEDUA SAYA INI AKAN BERAKHIR PADA PAGI KHAMIS NANTI..." - HASNOLPenyanyi Hasnol Hassan Ariff, 52, tampil memaklumkn mengenai konflik rumah tangganya bersama isteri, Marina Mohin dimana ia kini menemui titik penamat. Penyanyi popular lagu 'Laguku Untukmu' ini berkata, perpisahan mereka nanti adalah secara baik dan tiada permusuhan.


Hasnol berkata, rumah tangganya memang sudah tidak boleh diselamatkan lagi. Menurutnya, selepas melafazkan cerai, dia akan terus pulang ke Sungai Buloh, Selangor untuk tinggal dan menjaga ibunya yang kini berusia 77 tahun.

"Perkahwinan kedua saya ini akan berakhir pada pagi Khamis nanti di Mahkamah Syariah Bangi. Saya perlu memberitahu masyarakat supaya tidak timbul fitnah berkenaan kami selepas ini. Cuma kami tiada persefahaman. Jodoh kami sampai sini sahaja. Allahu a'lam.

"Selama ini saya dah lama bertahan. Kami pernah duduk berasingan banyak kali pada 2013, 2015 dan 2016 bagi mencari penyelesaian. Bagaimanapun saya tetap memendam rasa dan kali ini nekad baiklah masing-masing bawa haluan sendiri. Saya nak hidup tenang tanpa fikirkan apa-apa lagi selepas ini.

"Tiada siapa tahu perkara ini kecuali emak, adik dan sahabat karib saya, Shukri Zainal sebelum buat keputusan memberitahu Harian Metro. Saya nampak isteri mahukan kemasyhuran dan populariti. Apapun tak mengapa kerana semuanya kehendak Allah belaka.

"Saya tak perlu nak pening-pening lagi selepas Khamis ini," kata Hasnol yang berkahwin dengan Marina pada 2010 dan mempunyai seorang anak iaitu Haneesa Maisara yang kini berumur 11 tahun.

Menerusi perkahwinan pertama dengan bekas isteri, Akhmarzuraikha Salleh, 52, dia dikurniakan tiga anak iaitu Aqeef Hayyat, 27, Aqeef Hilman, 24 dan Hanna Aeesya, 18 tahun.

Pada 2015 sebuah portal hiburan melaporkan rumah tangga pasangan ini yang bergolak pada awal tahun itu kembali pulih seperti sedia kala. Ia berikutan mereka sepakat untuk menyelesaikan kemelut yang dialami secara baik dan memulakan kehidupan baharu.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: