03 October 2022

DAKWA NOH MELUDAH KERANA TERKENA 'RENJATAN ELEKTRIK' - PENGURUS MOHON MAAF JIKA TERKENA TEMPIAS"Insiden yang berlaku berpunca daripada masalah teknikal. Sepatutnya Noh tampil dengan gitar, tapi terpaksa menyanyi tanpa memetik gitar pada acara itu. Malah mikrofon yang dipegang juga mengalami masalah. Ketika Noh meletakkan mikrofon berhampiran mulutnya, dia terkena sedikit renjatan elektrik.


"Disebabkan mulutnya kebas serta tidak banyak masa dia secara spontan meludah di atas pentas bagi mengalih rasa sakit. Ingin saya tegaskan dakwaan Noh meludah ke arah penonton tidak benar.

"Jarak antara pentas dan penonton juga dipisahkan dengan besi penghadang, jadi tidak mungkin (ludah) terkena penonton," jelas pengurus kumpulan Hujan, Ahmad Ariffin Ahmad yang mendakwa vokalis kumpulan itu, Noh Salleh sebenarnya terkena renjatan elektrik daripada mikrofon yang menyentuh wajah yang dipenuhi peluh hingga mulutnya kebas.

Rakaman video tular yang memaparkan Noh meludah ketika membuat persembahan di sebuah festival muzik baru-baru ini adalah sesuatu yang bukan disengajakan. Menurut Ahmad Ariffin atau lebih dikenali Ipin berkata, sekiranya air liur terbabit terkena pada penonton pihaknya memohon maaf.

Klik untuk gambar besar"Kalau tengok pada rakaman video itu Noh tunduk ketika meludah. Kalau dia ludah ke atas mungkin akan terkena penonton. Namun kalau video yang tular menyinggung perasan orang atau penonton terkena tempias ludah Noh, kami mohon maaf kerana perkara itu tidak disengajakan," katanya.

Dalam masa sama, Ipin turut menjawab persoalan netizen mengenai keadaan kesihatan mental bekas suami usahawan dan aktivis masyarakat, Mizz Nina itu susulan beberapa insiden yang tular membabit Noh sebelum ini.

"Setakat ini Noh berada dalam keadaan baik dan sihat daripada segi fizikal serta mental, Insha-Allah. Sebenarnya kami memang agak sibuk dengan persiapan Konsert Hujan Rumah Kita yang bakal berlangsung pada 5 November ini serta bisnes lain.

"Noh memang seorang yang kuat bekerja, jadi dia akan padatkan jadualnya dengan kerja. Walau bagaimanapun Noh tetap ada masa untuk diri sendiri," ujarnya.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: