01 November 2022

A. AIDA & IDRIS KHAN SEPAKAT SELESAIKAN KES LUAR MAHKAMAH - AMELIA HENDERSON TETAP LAWANBerhubung kes melanggar perjanjian kontrak penggambaran sebuah drama berjudul, 'Sekali Lagi Cinta Kembali', penerbit Datuk A. Aida dan pelakon Idris Khan telah mencapai kata sepakat dimana mereka akan menyelesaikan kes tersebut secara baik di luar mahkamah.


A. Aida selaku plaintif menarik balik saman terhadap Idris sebagai defendan kedua tanpa kebebasan memfailkan semula kes tersebut. Keputusan menarik balik itu dibuat ketika perbicaraan hari pertama di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada Selasa.

Pada prosiding yang bermula kira-kira pukul 11.30 pagi, peguam mewakili Idris iaitu Jason Wee memohon supaya kes berkenaan diselesaikan secara baik di luar mahkamah. Permohonan berkenaan kemudian dipersetujui pihak A. Aida menerusi peguam, Ashmadi Othman.

Sehubungan itu penyelesaian yang dibuat di hadapan hakim Zulqarnain Hassan turut mencapai kata sepakat bahawa tiada sebarang tanggungan pada kedua-dua belah pihak.

Klik untuk gambar besarSementara itu, Idris diperintahkan untuk membayar RM3,780 kepada plaintif selain tidak boleh memfailkan saman malu terhadap A. Aida. Mahkamah memerintahkan defendan membayar ganti rugi tersebut sebelum penghujung November 2022.

Sementara itu dalam perbicaraan sama, defendan pertama iaitu pelakon Amelia Henderson kekal dengan keputusan untuk meneruskan perbicaraan.

Sebelum ini, A. Aida mengambil tindakan undang-undang terhadap Idris dan Amelia selepas didakwa menarik diri pada saat akhir daripada membintangi drama terbitan syarikatnya, A. Aida Production berjudul Sekali Lagi Cinta Kembali.

Penerbit itu menjelaskan tindakan itu diambil kerana kecewa dengan sikap tidak profesional kedua-dua pelakon itu sehingga menyebabkan dia terpaksa menanggung kerugian besar.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: