12 May 2023

BILA ALI PUTEH BERNIAGA DI TIKTOK - BERHASRAT BUKA KEDAI PULA"Alhamdulillah sambutan diterima sangat memberangsangkan sejak saya mula berniaga bulan puasa dan Alhamdulillah tiada sebarang masalah setakat ini. Saya ambil pendekatan membuat jualan di laman sosial sebab saya ada anak kecil dan lebih mudah menggunakan laman sosial untuk berniaga.
"Macam-macam saya jual sebenarnya cuma buat masa ini saya memfokuskan pakaian kanak-kanak dan minyak wangi," ujar pelawak Ali Puteh yang kini aktif dalam dunia perniagaan dengan menjual pakaian kanak-kanak serta minyak wangi di platform TikTok untuk menambah pendapatan, selepas tawaran berlakon berkurang.

Jelas Ali atau nama sebenarnya, Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan, dia tidak sangka dengan sambutan diterima daripada pelanggan kerana dia hanya menjual secara siaran live di TikTok.

"Tawaran berlakon ada cuma kurang tapi rezeki berniaga Alhamdulillah dapat sambutan. Insya-Allah akan buka kedai atas permintaan pelanggan yang mahu membeli secara terus pakaian dan minyak wangi," kata Ali yang tetap bersyukur dapat ada rezeki dalam berniaga.

         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: